Vujošević : Neće biti lako protiv Slovačke

kosarka-bih
picture source: http://vijesti.ba

Poslije pretrpljenog poraza od reprezentacije Švedske (73: 81) u prvom meču grupne faze prekvalifikacija za SP , košarkaši  BiH u Skenderiji čekaju Slovačku.

Na ovoj utakmici podrazumijeva se pobjeda selekcije BiH , ali to neće biti lako. Toga je svjestan i selektor Duško Vujošević.

Moram se prvo vratiti na prvi meč sa Švedskom, te naglasiti da su momci odradili svaki trening sa velikom energijom, žrtvovali su su, a bilo je i povreda, te igranja nedovoljno oporavljenih. Ipak, momci su pokazali odnos koji zaslužuje poštovanje, pažnju i ljubav. Utakmica u Švedskoj je pokazala i neke naše slabosti, ali i veliku želju, te potencijal. Imali smo 22 skoka više do protivnika, a atmosfera je bila sportska. Bilo je dosta elemenata domaćeg terena i ne mogu reći da sam do kraja zadovoljan igrom. Onda smo u momentima kada se utakmica rješavala pravili početničke greške. Bez obzira na sve, protiv BiH neće biti lako igrati. – rekao je selektor.

Vujošević će svoje momke hrabro voditi u meč sa Slovačkom, iako neki kažu da je to već riješena utakmica.

Slovačka kreira sliku da će to biti laka utakmica. Najteže je dobiti unaprijed dobijene utakmice, a košarka se igra svugdje. Svaki protivnik za nas je ozbiljan u ovom sastavu. Ne znam puno o njihovoj igri, znam pojedine igrače i da je osnovna snaga unutrašnja igra. Doći će ovdje rasterećeni, a sa druge strane stat će u zonsku odbranu, te mladom timu praviti psihološki problem. Mi moramo sa maksimalnom energijom i velikom željom da bude u stanju da strah koji imamo iskoristimo na najbolji način. – dodao je Vujošević.