Ljevonogi Nejmar, na meti Mančester Sitija

kaiki
picture source: https://twitter.com

Brazilski fudbal može se pohvaliti nekim od najboljih svjetskih akademija, a škola Fluminensea sigurno je jedna od njih.

Treneri te akademije su stvorili igrače poput lijevog beka Reala Marsela, Liverpulovog veznjaka Fabinja te bivših bekova Mančester Junajteda Rafaela i Fabija.

Unutar posljednjih 12 mjeseci postalo je jasno da će se pojaviti nova ‘zlatna generacija’ talenata, na čelu s igračem kojeg su neki nazvalii ‘ljevonogim Nejmarom’. Taj 17-godišnji fudbaler Kaiki, momak koji je završio kao najbolji strijelac prošlogodišnjeg prvenstva Brazila do 17 godina s 12 golova, dok je Fluminense suvereno ponio naslov.

Iako još nije debitovao u prvoj postavi, ti su nastupi bili dovoljni da uvjere mnoštvo uglednih europskih klubova, uključujući Liverpul i Šakhtar iz Donjecka, u njegov potencijal. Ali ipak na kraju Mančester Siti je na kraju bio najbliži pobijedi u utrci za njegov potpis, međutim, lider Premieršipa trebao je izdvojiti 9 miliona funti za potpisivanje pristupnica Kaikija i njegovog saigrača Metinja.

Ali najnovije informacije iz Brazilu govore da mladom fudbaleru cijena vrtoglavo raste i da bi Siti na kraju mogao platiti čak i 21,5 milion funti  samo za Kaikija – što je cifra koja bi ga učinila najskupljom prodajom u istoriji Fluminensea.