Preživio avionsku nesreću i zaigrao protiv Mesija

alan-rušel
picture source: http://news.sky.com

BARSELONA – Fudbaleri Šapekoensea nisu mogli da obuzdaju emocije zbog gestova iz Barselone na prijateljskom meču za trofej Đoan Gamper.

Barsa je odavno pozvala Šapekoense na prijateljski meč poslije stravične avionske nesreće u novembru prošle godine, a sada je došlo vrijeme za realizaciju.  Tim iz Brazila je ostao praktično bez cijelog tima i stručnog štaba, avion se srušio na putu ka Medeljinu, a Barsa se javila među prvima i uplatila 250.000 evra.

Rezultat od 5:0 ostao je u drugom planu, Neto, Rušel i Folman su kao preživjeli iz nesrećne tragedije doživjeli velike ovacije i aplauz, najteže je bilo ipak Rušelu, koji je prvi put poslije nesreće istrčao na teren.

Istinska sreća dolazi iz poniznosti i priznavanja da samo mali i ništavni, a da je život potpun samo sa pravim osjećajem ljubavi prema bližnjem. Hvala, uvijek i prije svega Bogu. Hvala svima koji su bili pored mene tokom ovih mjeseci borbe i u koji su uz mene u pobjedi. Zahvalan sam svim srcem na blagoslovu i čudu u u svom životu. Pustite nas da živimo svoje snove, imamo tako malo vremena – bila je poruka Rušela uz fotografiju sa Lionelom Mesijem koji mu je poklonio potpisan dres.

(telegraf.rs)