Siti glatko do četvrtfinala protiv nemoćne Borusije

Foto: uefa.com

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona bez većih problema. Lider Premijer lige je u revanš meču bio bolji od Borusije Menhengladbah, 2:0 (2:0). Tako su ukupnim rezultatom 4:0 prošli dalje. Kao i u prvom meču u Njemačkoj, izabranici Pepa Gvardiole bili su daleko bolji i zasluženo su izborili plasman među osam najboljih u elitnom takmičenju. Meč je zbog situacije sa pandemijom odigran na “Puškaš areni” u Budimpešti. Znalo se da je Siti već u velikoj prednosti, posle 2:0 iz prvog susreta, ali to nije učinilo da uspavano krenu u meč.

Naprotiv, veoma rano su stekli opipljivu prednost i tako samo učvrstili pozicije u ovom dvomeču. U 12. minutu videli smo prelijep pogodak veziste Kevina de Brujnea.

Rijad Marez mu je doturio loptu, usleijdila je prava bomba sa 18 metara, lopta je završila pod prečkom i Siti je tako poveo. Svega šest minuta kasnije bilo je 2:0. Ovog puta je kontru poveo Fil Foden, pravovremeno je uposlio Ilkaja Gundogana koji je rutinski utrčao pred golmana i poslao loptu u desni donji ugao.

Јan Zomer je u 25. i 36. minutu spriječio da Siti stigne do novih golova, da bi Nijemci jedinu šansu u prvom dijelu propustili u 40. minutu kada je Bril Embolo bio neprecizan. Rijad Marez je još jednom natjerao Јana Zomera na intervenciju i to u 66. minutu, golman Borusije je odlično reagovao.

Mogao je Marez u 89. minutu na asistenciju De Brujnea do gola, ali je bio za malo neprecizan o ostalo je 2:0. Siti je potom rutinski priveo meč kraju i sada im ostaje da sačekaju da vide ko će im biti naredni protivnik.