Federeru treba brža trava

federer-wimbldon
picture source: http://www.newspostalk.com

Svjetski mediji nikako da se pomire sa činjenicom da je Rodžer Federer već uveliko spreman za penzionisanje, pa se na široko piše o tome kako je Švajcarac jedan od glavnih favorita za osvojanje ovogodišnjeg Vimbldona.

Nekadašnji svjetski broj jedan i donedavno najbolji teniser svijeta svih vremena imao je kam-bek poslije više od godinu dana pauze, međutim nije se proslavio na ATP turniru u Dohi.

O njegovim šansama na nezvaničnom prvenstvu svijeta u Ol Ingland Klabu govorio je Jevgenij Kafeljnikov, nekadašnji prvi reket svijeta i jedan od rijetkih tenisera koji ima pozitivan skor protiv Federera – 4:2, uključujući i pobjedu na jedinom meču u Vimbldonu, u prvom kolu 2000. godine.

Jedini način da Federer osvoji Vimbldon jeste ako agronomi u Ol Ingland Klabu naprave travu kakva je bila osamdesetih i devedesetih godina, tako da on može da igra servis-volej – napisao je Kafeljnikov na Twitteru.

A s njegovom konstatacijom se slaže i Federerov zemljak Mark Rose, olimpijski šampion iz 1992. godine.

Vimbldon se više ne osvaja servis-volejom, već s osnovne linije. Ako hoće da osvoji Vimbldon, moraće da pobjedi Đokovića, Nadala ili druge igrače iz top 10. Prethodno se s njima može sresti jedino na šljaci – ističe Rose.

S druge strane, trener Simone Halep Daren Kejhil vjeruje da će trava na Vimbldonu ove godine biti brža nego prethodnih.

Slažem se da Federeru treba brža trava. US open i Australijan open bili su brži od uobičajenog, a možda i trava bude drugačija nakon što se priprema dvije godine. Vidjećemo – smatra Kejhil.