Lesor u crveno-bijelima

matias-lesor
picture source: https://www.cbssports.com

BEOGRAD – Matias Lesor je i zvanično novo pojačanje Crvene Zvezde.

Dugo očekivana potvrda novog pojačanja napokon je stigla danas na zvaničnom sajtu KK Crvena Zvezda.

Talentovani francuski centar potpisaće trogodišnji ugovor sa ekipom poslije izuzetno uspješne sezone u ekipi Nantera sa kojim je osvojio FIBA Evrokup i Francuski Kup, a u francuskom šampionatu osvojio je i nagradu za najboljeg šestog igrača sezone.

Dobre partije skrenule su pažnju ekipi Filadelfije koja ga je na ovogodišnjem NBA draftu izbrala kao 50. pika.

Riječ je o veoma talentovanom igraču i sa te strane, nastavljamo sa ulaganjem u budućnost. Matias je potpisao ugovor na tri godine, posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu Zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša. Ogroman je potencijal, i očigledno je prepoznao da će da napreduje u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Bobi Marjanović, Maik Cirbes, Ognjen Kuzmić… Formiramo mlad izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vrijeme odmiče i sa te strane očekujemo strpljenje – izjavio je po potpisivanju ugovora direktor Davor Ristović.

Zvezda ovim pojačanjem nije završila prelazni rok, po najavama trenera Dušana Alimpijevića Zvezda će dovesti minimum još jednog igrača, a maksimalno dva.