Borac favorit

fk borac
picture source: https://www.klix.ba

Danas se igra prvi meč polufinala Kupa BiH, između banjalučkog Borca i FK Klis iz Buturović Polja.

Jasno je da su Banjalučani apsolutni favoriti, ali to će morati da opravdaju.

Imamo obavezu da opravdamo ulogu favorita. Nemamo puno informacija o njima, raspitivali smo se malo kod prijatelja. Imaju u svojim redovima igrača koje ne smijemo potcijeniti. Mi trebamo ipak biti fokusirani na sebe da odradimo svoje zadatke, istrčimo utakmicu maksimalno. Imamo jedan dobar momenat poslije serije rezultata i dobre igre u Bijeljini “, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca neće moći računati na povrijeđene Vranješa, Jovanovića, Milojevića i Lukića. Te Ćorića, koji je u Kupu već nastupao za Široki Brijeg.

Ja mogu obećati borbu i zalaganje mojih igrača u te dvije utakmice. Pokazali smo da se možemo nositi sa jačima, a u Kupu se uvijek desi neko čudo, manji klubovi izbace puno bolje i jače, pa se tako i mi nećemo predavati. Moramo vjerovati u sebe, znamo ko je Borac, znamo njihovu bogatu tradiciju i kakav je to tim. Ne ide im baš najbolje u posljednjim utakmicama, ali ovo je polufinale Kupa i siguran sam da će dati sve od sebe da dođu do finala“, rekao je trener FK Klis Nedim Kudra.

Utakmica počinje u 18 sati, na Gradskom stadionu u Banja Luci,  a revanš je 21. aprila u Mostaru.