Flik se nada uspijehu a Poketino je oprezan

psg-bayern
picture source: https://www.bavarianfootballworks.com

Evropski prvak će večeras u Parizu sigurno jurišati sa jasnom namjerom da poraz od 3:2 iz prvog meča u Minhenu pretvori u pobjedu koja će mu odgovarati da eliminiše PSŽ i plasira se u polufinale Lige šampiona.

Sa druge strane, Mbape, Nejmar i ostali “sveci” imaju fantastičnu priliku da se osvete Bajernu za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Uz gol minusa, čak i bez najboljih igrača Roberta Levandovskog i Gnabrija, svjetske kladionice su ulogu blagog favorita na ovom meču dodjelile Bavarcima, a razlog  tome je činjenica što su u prvom meču non-stop napadali, uputili čak 31 udarac.

Dobro znamo da večeras moramo da postignemo bar dva pogotka da bi prošli dalje. Biće to težak zadatak, ali su ovo utakmice zbog kojih se igra fudbal i na kojima pokazuješ koliko vrijediš. Želimo da napravimo podvig u Parizu i biće nam drago ako u tome uspijemo – ističe Hansi Flik, trener Bajerna.

Trener Parižana Maurisio Poketino je ipak oprezan.

Sve je moguće, po meni je Bajern i dalje najbolji tim u Evropi, enormno ga respektujem. Naravno, vjerujem i u našu snagu i pobjedu. –

Tradicija je apsolutno na strani domaćina, čak je i pomalo nestvarno to što je PSŽ na svom stadionu do sada pobjedio Bajern u sve četiri utakmice.