Zvezda se bori za prvo mjesto u ABA ligi

kk crvena zvezda-cz
picture source: https://www.facebook.com/kkcrvenazvezda

Završnica regularnog dijela ABA lige držaće gledaoce širom otvorenih očiju do posljednje utakmice. Nijedna od preostalih osam neće biti lišena takmičarskog značaja, u pogledu plasmana u plej-of i raspodele brojeva za prva četiri mjesta, ili u bijegu od pretposljednje pozicije i kvalifikacija za ostanak u ligi.

Prve dvije rezervisane su za Zvezdu i Budućnost, koja je porazom od Mornara ispustila sudbinu iz svojih ruku. Prešla je na stranu crveno-bijelih, nakon pobjede nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani favorita za “broj 1” i prednost domaćeg terena u polufinalu i eventualnom finalu plej-ofa.

Srpskom timu potrebne su pobmede u oba preostala meča, počev od današnjeg sa Krkom koje se igra u Novom Mestu od 18.30h. Trijumfom bi preuzeo vrh tabele od Podgoričana i sačuvao ga pobjedom na gostovanju Zadru u posljednjem kolu. Poraz u jednom od ova dva duela ostavlja Zvezdu na drugom mjestu, s obzirom na to da je Budućnost slavila u oba međusobna susreta i da će joj biti upisana administrativna pobjeda nad Primorskom.

Tri tima su u igri za dvije nepodjeljene plej-of ulaznice. U Baru Mornar se vratio u život pobjedom u crnogorskom derbiju i rješavaće pitanje plasmana u plej-of u direktnom duelu sa Igokeom u Laktašima. Pobjedom preskaču na tabeli ekipu iz Republike Srpske, koju su savladali u prvom meču odigranom u Baru.

Cedevita Olimpija je izgubila tri od posljednjih pet mečeva, time i pravo na kiks u preostale dvije utakmice. Samo pobjede u današnjem susretu sa Cibonom u Zagrebu i na domaćem terenu protiv Mege u posljednjem kolu, garantuju “zmajevima” plasman u plej-of. Do borbe za jadransku titulu mogu i jednim trijumfom ukoliko Igokea savlada Mornar, od kojeg su bolji u međusobnim duelima.