Parižani jure minus sa najjačim adutima

mbape-psg-man.city
picture source: https://psgtalk.com

Fudbaleri PSŽ-a došli su u Englesku sa uvjerenjem da će večeras moći da izbore novo finale Lige šampiona, mada su u prvom meču kod kuće na čudan način izgubili od Mančester Sitija sa 2:1. U revanšu polufinala je neophodno da postignu minimum dva pogotka kako bi se nadali prolazu, a u toj namjeri, veliku pomoć će imati i od najboljeg strijelca ekipe. Iz tabora “svetaca” su potrvdili da se Kilijan Mbape oporavio od povrede mišića i da će biti na terenu.

Mbape je propustio subotnji meč sa Lansom iz predostrožnosti. Svakodnevno procjenjujemo njegovo stanje. Dobro se osjeća i mislim da će moći da igra – istakao je trener  Maurisio Poketino.

Mbape je ove sezone na deset utakmica LŠ postigao osam pogodaka, a jedna od onih na kojoj je omanuo je poslednja sa Sitijem, ali je u tom meču nekoliko “žutih minuta” imao čitav tim, pošto je nevjerovatno kako je ekipa na takvom nivou kao što je PSŽ poslije vođstva uspijela da primi dva amaterska pogotka.

Greške su nas skupo koštale. Nikako ih ne smijemo ponavljati, jer i dalje vjerujem da ovaj tim ima kvalitet da postane najbolji u Evropi. Da bismo to pokazali, moraćemo da se revanširamo Sitiju na njegovom terenu, pobjedimo ga i naravno prođemo u finale – optimista je Poketino.

Siti je veliki favorit poslije prošlonedeljne pobjede u Parizu, san njegovih navijača o prvom evropskom finalu je nikad bliži ostvarenju. Ove sezone je ekipa Pepa Gvardiole neprikosnovena u najjačem klupskom takmičenju, ostvarila je deset trijumfa i jedan remi, s tim da je u seriji od šest vezanih pobjeda.

Lijepe smo stvari napravili, ali one nam neće ništa koristiti ako se i večeras ne pokažemo. Želimo u finale, ovo je za nas najvažniji meč sezone – naglašava Gvardiola.