Nadal ne da na sebe

rafael-nadal
picture source: https://az616578.vo.msecnd.net

Španski teniser je u poslednje dve godine propustio mnogo turnira jer se za to vrijeme borio sa teškim povredama. Može se reći da mu prvo mjesto ATP liste, na koje treba doći u ponedeljak, dolazi kao nagrada za upornost i trud.

Ipak, mnogi to gledaju kao ‘ukradeno’ mjesto zbog Nadalovih izostanaka i povreda rivala. Tome u prilog ide i to što na predstojećem turniru u Sinsinatiju od 10 najboljih čak 7 ne izlazi na teren.

Znam koliko im je teško i žao mi je svakog od njih i želim im svima da se što prije oporave. Znam odlično kako im je, jer sam bio u toj situaciji više nego ijedan od igrača koji su sada povrijeđeni – istakao je Nadal.

U ovim trenucima je Nadal odlučio da se zauzme za sebe i kaže par riječi o sportskim povredama i ličnim iskustvima.

Da vam kažem, Rodžer nije imao toliko problema tokom karijere. Ni Novak. Ni Endi. Mislim da ni Stan nije imao mnogo povreda. Ja sam jedini od igrača iz samog vrha koji je morao da propusti mnoštvo velikih turnira. Više nego iko! Zato znam koliko je teško – podvukao je Nadal.

Španac poručuje rivalima da će im biti lakše ako se pomire sa trenutnom situacijom i nastave se boriti i gledati naprijed.