Pakt Zidana i Ronalda

ronaldo-zidane
picture source: https://meridianbetsport.rs

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo, koji je i vlasnik Valjolida obećao je igračima svog kluba premije od po 150 hiljada eura, ukoliko “albivioleti” savladaju Atletiko u posljednjem kolu španske lige, koje se igra sutra od 18:100 časova.

Odluka o šampionu Španije pašće u posljednjem kolu, a Real Madrid može do titule samo ako pobjedi ekipu Viljareala, a gradski rival Atletiko ne pobjedi u Valjadolidu.

Problem za jorgandžije je taj što se Valjadolid bori za opstanak i ukoliko pobjedi, a Elče i Ueska koje igraju na domaćem terenu izgube, ostaće u Primeri.

Dodatni motiv Ronaldu da premira igrače sigurno je i to što je Real njegov bivši klub. Ronaldo je za kraljeviće igrao od 2002. do 2007. i tada mu je saigrač bio današnji trener Zinedin Zidan, dok je predsjednik i tada bio Florentino Perez.

Marka tvrdi da je ovaj trio sklopio pakt. Valjadolid se i prošle sezone borio za opstanak, ali tada je Ronaldo igrače premirao – novim mobilnim telefonom.

Inače, navijači Valjadolida smatraju Ronalda najodgovornijim za vjerovatno ispadanje u Segundu i optužuju ga za nemarnost – jer dok se tim grčevito bori za opstanak Ronaldo uživa na krstarenjima, tvrde oni i traže hitan sastanak na kome očekuju od Brazilca da iznese plan izlaska iz krize i hitan povratak u Primeru, jer očigledno niko ne vjeruje u mogućnost opstanka.