Zvezda i Partizan za trofej Kupa

Partizan-Crvena-zvezda
picture source: https://mondo.rs

Finale Kupa Srbije će danas od 19 časova i zvanično spustiti zavjesu na kraj sezone u domaćem fudbalu, a vječiti rivali će se u meču za trofej sastati 12. put.

Do sada su Zvezda i Partizan čak 11 puta odmjerili snage u finalu najmasovnijeg domaćeg takmičenja, pa smo odlučili da zavirimo u arhivu i prisjetimo se svih duela.

Neki od tih mečeva su zaista bili antologijski, a neki datiraju još od prije tačno 73 godine. Ono što je zanimljivo je da je Partizan uspješniji pošto je uspio šest puta da slavi u finalima, dok je Zvezda u pet navrata podizala trofej.

Ali, sada je vrijeme za novi fudbalski spektakl koji može riješiti mnogo toga. Pitanje je da li će Partizan spasiti sezonu pobjedom i podizanjem trofeja ili će Crvena Zvezda uspijeti da prekine dominaciju crno-bijelih u Kupu Srbije.

Mnogo se ovih dana piše o potencijalnim transferima “vječitih”, ali sigurno je da će i Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković moći da računaju na sve prvotimce, pa vjerujemo da nas čeka praznik fudbala. 

U posljednjem susretu slavili su crveno-bijeli golom Mirka Ivanića, ali ovaj duel je mnogo važniji, s obzirom na to da se radi o borbi za trofej, pa nema sumnje da će crno-bijeli biti i te kako motivisani.

Uostalom, Partizan je posljednjih godina odigrao sedam uzastopnih finala, a četiri puta je podigao trofej, pa je i istorija na njihovoj strani Topčiderskog brda. 

Bilo kako bilo, nadamo se da će nas ovaj “vječiti derbi” zadovoljiti kada se radi o kvalitetu i da će se sezona završiti na sjajan način!