Finale Kupa BiH bez publike

sarajevo-borac
picture source: https://sport1.oslobodjenje.ba

Finalna utakmica Kupa BiH igra se sutra 26.05. u Trening centru N/F saveza BiH, iako je prvobitno bilo planirano da se meč odigra 27. maja, ali je na kraju odlučeno da će se igrati dan ranije sa početkom u 17:00 časova.

U finalu ovog takmičenja nalaze se Sarajevo i Borac koji su se ove sezone borili i za titulu prvaka BiH, gdje su banjalučani bili uspješniji tako da će sutra imati priliku da dođu do duple krune.

Međutim, jasno je da će i ekipa Sarajeva dati maksimum kako bi osvojili Kup i sezonu završili s jednim peharom iako su i oni ciljali i ove sezone duplu krunu.

Sutra nas sa sigurnošću očekuje veoma uzbudljiva utakmica koja će se u Trening centru NSBiH igrati pred praznim tribinama, jer je odlučeno da sutra navijačima neće biti dozvoljen ulazak na tribinu iako su ublažene mjere u cijeloj državi.

Bordo timu će ovo bili jubilano deseto finale Kupa te će imati priliku da po sedmi put u klupskoj istoriji osvoji ovo takmičenje čime bi postao apsolutni rekorder BiH fudbala.

S druge strane, Borac će po treći put igrati finale. U prvom, već spomenutom, bila je bolja Modriča, dok je ono drugo iz 2010. godine možda i najbolje u istoriji kada je poslije dvije sjajne utakmice savladan Željezničar.

Pobjednik Kupa BiH dobija prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo te  Finalistima Kupa BiH pripada novčana nagrada, a podijelit će 50.000 KM. Pobjednik će dobiti 30.000, a finalisti 20.000.

Igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba-pobjednika dobivaju 45 zlatnih medalja, a igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba drugog finaliste 45 srebrenih medalja, što je propisano članom 17. propozicija za Kup takmičenje.