Bogdanović krenuo jako, pa stao – Niksi odgovorili Hoksima VIDEO

Photo: Tanjug/Elsa/Pool Photo via AP

Košarkaši Njujork Niksa pobijedili su Atlanta Hokse 101:92 i izjednačili seriju na 1:1 u plej-ofu NBA lige na Istoku. Bogdan Bogdanović nije imao najbolje veče u kultnom Medison Skver Gardenu, iako je postigao 18 poena, ali uz loše procente šuta (8/21) i to posebno za tri 2/13.

Bogdanović je odlično otvorio meč, postigao 14 poena već do poluvremena, ali je stao i do kraja dao samo još četiri, pošto se ispromašivao sa svoje omiljene pozicije – za tri.

Hoksi su dvije i po četvrtine kontrolisali dešavanja i konstantno imali vođstvo, koje je išlo i na +15, ali su jednostavno pali kada je bilo najbitnije. Redži Bulok je prvo sa dvije vezane trojke uhvatio priključak Niksa pre posljednjeg kvartala, da bi u posljednjih pet minuta prelomio sa još dvije za miran finiš meča.

Veliku ulogu u preokretu imao je iskusni Derik Rouz sa 13 poena u drugom poluvremenu od svojih ukupno 26, kao najefikasniji u domaćem timu, dok su po 15 imali Bulok i Džulijus Rendl, uz još 12 skokova. Atlanti nije pomogao ni sjajni Tre Jang sa 30 poena (11/20 iz igre), a pored Bogdanovića je isti broj poena dao Deandre Hanter.

Sada se serija seli u Atlantu i treći meč je na programu u noći između petka i subote (01.00 po našem vremenu).