Osaka bez izjava u Parizu

naomi osaka
picture source: https://www.theguardian.com

Japanka Naomi Osaka, kija je trenutno druga na ATP listi, danas je saopštila da neće učestvovati na konferencijama za medije na predstojećem grend slem turniru Rolan Garosu, a kao razlog je navela svoje mentalno zdravlje.

Mnogo puta sam osjetila da ljudi nemaju obzira prema mentalnom zdravlju sportista i to je veoma tačno, kada god sam gledala i učestvovala u nekoj konferenciji za štampu to sam osjetila“, napisala je teniserka na svom Twitter nalogu.

Često sjedimo tamo i postavljaju nam ista pitanja koja su već postavljali, ili pitaju nešto što nama unosi sumnju, a ja jednostavno neću da se izlažem ljudima koji sumnjaju u mene“, dodala je ona.

Sportiskinja sa najvećom zaradom na svijetu rekla je da se nada da će novac od kazni, ići u dobrotvorne svrhe za zaštitu mentalnog zdravlja.

Gledala sam mnoge video snimke gdje je sportistima teško nakon poraza na konferencijama, a znam i da ste vi. Vjerujem da je cijela ta situacija nalik onoj kada šutirate nekog ko je već pao“, ocjenila je Osaka.

Otvoreno prvenstvo Francuske počinje u nedelju u Parizu, a Osaka je do sada u karijeri osvojila četiri grend slem titule, a ujedno je i aktuelna šampionka Australijan opena i Otvorenog prvenstva Amerike.