Mladi banajučki lijevi bek se oprostio sa Predgrađem i uputio na Grbavicu

luka malić
picture source: https://www.facebook.com

Sezona u Prvoj ligi RS je završena, a po lijepom će je sigurno pamtiti 21-godišnji lijevi bek Luka Malić, kojem je utakmica protiv dobojske Sloge bila poslednja u dresu banjalučkog Želje.

Ovaj mladi lijevi bek je još na zimu potpisao ugovor sa sarajevskim Željezničarom, ali se vratio na posudbu do kraja sezone u Banja Luku.

Banjalučki Željezničar je završio kao četvrtoplasirana ekipa Prve lige RS, gdje je Malić  upisao 28 nastupa uz tri pogotka, a na tri utakmice je nosio i kapitensku traku.

Sezona je završena, i sigurno da možemo biti zadovoljni prikazanim. Ostvarili smo cilj, a to je bilo da budemo u vrhu tabele“, kaže Malić i ističe:

Uvijek težim da dam svoj maksimum što se tiče zalaganja, a sigurno da me golovi i asistencije motivišu i daju mnogo na samopouzdanju“.

U februaru je potpisao ugovor na dvije i pol godine sa sarajevskim Željezničarom, što ga je dodatno motivisalo u drugom dijelu sezone u sada već bivšem klubu.

Sigurno da motiva nije nedostajalo jer kada potpišete za klub kao što je Željezničar, uvijek ste željni da dodatno napredujete“.

malić-grbavica

Raduje se dolasku na Grbavicu, a puno odmora neće imati, čak naprotiv.

Slijedi povratak na Grbavicu, te nova sezona. Očekuje me gust raspored, tu su i aktivnosti sa mladom reprezentacijom, a i pripreme su brzo. Spreman sam na sve što me očekuje“.

Još jedno priznanje je stiglo za Malića, naime pozvan je po prvi put u mladu reprezentaciju BiH, gdje će mu društvo praviti saigrač iz banjalučkog Želje, mladi golman Nikola Ćetković.

Malić priznaje da jedva čeka da zaigra pred navijačima Željezničara.

Mislim da je to san svakog mladog igrača. Tako i mene. Jedva čekam, samo to mogu reći .Na meni je da se trudim i da dajem svoj maksimum. Nadam se da ću dobiti povjerenje struke“.