Poznat rival Sarajeva u Konferencijskoj ligi

sarajevo
picture source: https://provjereno.info

Iako je minula sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine završena je prije nešto više od dvije sedmice, klubovi nisu imali previše vremena za odmor, a pojedini su već počeli sa pripremama za novu sezonu, što se najviše odnosi na timove koji će nastupiti u Evropi.

Utakmice u evropskim takmičenjima igraju se već početkom jula, a danas je u Nionu održan žrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige gdje su svoje protivnike saznali Sarajevo, Velež i Široki Brijeg.

Sarajevo je smješteno u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa ima ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Bordo klub je u prvom pretkolu mogao da igra protiv Noah (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija), a voljom žrijeba odlučeno je da će igrati protiv Milsami Orhei (Moldavija), gdje BiH klub prvi meč  igra u gostima.

Prva utakmica ovih timova na rasporedu je 8. jula dok će se revanš mečevi igrati sedam dana kasnije.

BiH klubovi već sutra bi trebali saznati i potencijalne protivnike u drugom pretkolu ovog takmičenja, a mečevi su na rasporedu 22. i 29. jula.

Sarajevo je u prošloj sezoni Premijer lige BiH završilo na drugoj poziciji, ali su sezonu uspjeli da završe s peharom osvojivši Kup BiH.