Fudbaler velikog srca

sadio mane senegal
picture source: https://yen.com.gh

Fudbaler Liverpula, Sadio Mane, odlučio je provesti svoj odmor u rodnom Senegalu, sam Mane važi za veoma skromnog igrač koji ne voli trošiti novac na neke luksuzne stvari, te mu je najvažnije da što više pomaže svom narodu u Senegalu kojem je pomoć itekako potrebna.

Po povratku u svoju domovinu sastao se prvo s predsjednikom Senegala, Makijem Stalom, i odlučio je da želi pokrenuti izgradnju bolnice u kojoj će svi građani ove zemlje moći dobiti potrebnu pomoć.

Mane je donirao čak 450.000 funti kako bi počela izgradnja bolnice u njegovom rodnom gradu Bambaliju, koja bi pored Bambalija bila na korištenju i za 34 sela koja se nalaze u blizini ovog grada čime će se zaista pokriti veliki broj stanovništva u ovom području Senegala.

Mane je rekao da će do kraja odmora boraviti u Bambaliju sa svojom porodicom i prijateljima i jednostavno ne prestaje oduševljavati sa svojim potezima.

mane

Naime, na drušvenim mrežama pojavile su se fotografije kako Mane jede mango,  a i sam je  cijeli dan pomogao ljudima iz svog sela u potrazi za mangom što je zaista za svaku pohvalu.

Ovi detalji najbolje pokazuje o kakvom čovjeku se radi i da zaista svi trebamo pomagati onima kojima je pomoć potrebna, naravno onoliko koliko možemo.

Mane je imao veoma teško djetinjstvo u Senegalu i zbog toga je naučio kako se treba ponašati kada jednog dana bude imao veliku sumu novca, te je poručio da njemu nije potrebno da kupuje Ferrarije ili avione i pokazuje koliko je bogat.

Bio sam gladan. Igrao sam bos. Šta će meni deset Ferrarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijim.”

Svaki mjesec doniram po 70 eura svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelovima Senegala kako bih dao doprinos porodičnoj ekonomiji“, rekao je Mane jednom prilikom.