Okončano takmičenje u Atini

srbija-grcka
picture source:http://kosarka.hotsport.rs

Reprezentacija Srbije pobijedila je kao gost Grčku u poslednjem meču Akropolis kupa 69:67 (21:18, 17:17, 16:9, 15:23), ali Gruzija je bila pobjednik turnira, iako je u meču poslednjeg kola poražena od Italije (65:73). Orlovi su savladali Grčku iako su lako mogli da ostanu bez pobjede u samom finišu meča.

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo ubjedljivu pobjedu Srbije, pošto je početak meča bio prilično ujednačen. Srbija je u dva navrata imala plus sedam, ali se na poluvrijeme otišlo samo sa tri poena prednosti za Orlove. U prvom dijelu igre odličan je bio centar Srbije Ognjen Kuzmić, koji je postigao devet poena.

Srbija je odličnom igrom u trećoj četvrtini otišla na velikih plus 15 (59:44). Imala i 69:55, na samo tri minuta pre kraja, djelovalo je da je sve rešeno, ali je onda uslijedila velika serija Grčke od 12:0 pa se ušlo u dramatičnu završnicu. Kalates je imao šut za produžetak, ali je promašio ulaz, pa je Srbija slavila. Za Srbiju nisu igrali Vladimir Lučić i Nemanja Nedović, dok je Boban Marjanović ušao u igru tek u drugom poluvremenu.