Zvezda zvanično izbjegla Kluž i Legiju

zvezda-vojvodina 9
picture source: https://mondo.ba

Tokom prošle sedmice vladala je velika neizvjesnost kada su u pitanju potencijalni rivali srpskog šampiona.

Fokus je na Almatiju, ali čelnici, stručni štab i igrači Crvene Zvezde gledaće danas u podne jednim okom ka Nionu gdje će nešto poslije 12 časova biti obavljen žrijeb parova za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

UEFA je skratila grupe, ali potom povukla zvaničnu informaciju sa zvaničnog sajta, ali konačna potvrda je stigla ovog jutra, i sada je definitivno jasno da je ekipa Dejana Stankovića dobro prošla. Crvena Zvezda je izbjegla potencijalne sudare sa Legijom, Ludogorecom i jednom od najkvalitetnijih ekipa iz grupe nepovlašćenih u trećem kolu, rumunskim Klužom.

U slučaju prolaska u narednu rundu, što svi očekuju, bingo trećeg kola kvalifikacija predstavljao bi duel sa pobjednikom duela Alaškert (Jermenija) – Šerif (Moldavija). Moldavski šampion je silno počeo kvalifikacije, ali bi crveno-bijeli bili apsolutni favoriti.

Solidan izbor bio bi bolji iz skandinavskog obračuna Malmea i Helsinkija, a blaga prednost je na strani predstavnika Švedske. Zvezda je već igrala sa Helsinkijem ljeta 2019. godine. Bilo je blagih problema, ali tim Vladana Milojevića je gotovo rutinski prošao dalje (2:0, 1:2).

Najveću kosku bi predstavljao potencijalni dvomeč sa Ferencvarošom. Fradi je u uzlaznoj liniji, prošle godine su slavili protiv Dinama i plasirali se u Ligu šampiona. Radi se o vrlo dobrom timu, koji je oblikovao ukrajinski stručnjak, nekada sjajni napadač Sergej Rebrov. Ferenc je veliki favorit u sudaru sa litvanskim Žalgirisom.