Još jedna investicija PSG-a

park prinčeva
picture source: https://www.musement.com

Bogati vlasnik PSŽ-a ima velike planove u budućnosti. Pored toga što su ovog ljeta doveli brojne zvijezde poput Mesija, Ramosa, Donarume i Vajnalduma te Hakimija, i osim što prave Drim Tim koji bi trebao uspostaviti potpunu dominaciju u Francuskoj, ali i najzad osvojiti trofej Lige šampiona, sad se radi  i na povećanju kapaciteta stadiona.

Vlasnici kluba planiraju u bliskoj budućnosti napraviti generalnu rekonstrukciju svog stadiona – Parka Prinčeva. “Samo” 48 hiljada gledalaca može ući na tribine stadiona, što definitivno ne odgovara ogromnom interesu navijača.

Bogataši iz Katara ne žele da drugi u Francuskoj imaju veće stadione, kao što ima Lion (60.000), Lil (50.000) i Marsej (67.000) koji imaju dosta veći kapacitet od stadiona PSŽ-a.

Moramo proširiti ovaj stadion. Volim trenutni Park Prinčeva, ali novo mjesto mora odgovarati našim navijačima i budućnosti kluba. Atraktivnost i slava PSŽ -a znače da navijači zaslužuju više mjesta“, rekao je predsjednik kluba Naser Al -Kelaifi u intervjuu koji je dao za radio Europe 1.

Međutim, problem bi mogle biti pariške vlasti koje blokiraju planove za proširenje Parka Prinčeva, a sama nekretnina je u vlasništvu grada. Osim toga, stadio ne upisan u registar spomenika, a uz njega nalazi se obilaznica, što može ograničiti mogućnosti proširenja.

Vlasnici PSŽ -a žele da se kapacitet stadiona poveća na 80.000, dok vlasti pristaju na najviše 60.000. Bilo koji posao na stadionu mogao bi početi tek nakon Olimpijskih igara 2024. godine, koje će se održati u Parizu.