Osnovan Ženski fudbalski klub Borac

Foto Mondo BiH

Fudbalski klub Borac postao prvi klub iz Republike Srpske koji pod svojim okriljem ima i žensku sekciju.

– Drago mi je što smo dio ovog kluba, svi znaju koja je čast nosite dres Borca – rekla je Vladana Barać, mlada fudbalerka ŽFK Borac.

Ideja koja je pokrenuta samostalno prije više od dvije, a potom ugašena, od ove srijede je ponovno ozvaničena u okviru Borčeve porodice. Ovaj klub nastao je na temeljima ŽFK Banjaluka, ali je sada zvanično pod okriljem FK Borac, koji može da se pored svoje muške fudbalske ekipe i futsal ekipe, pohvali i ženskom sekcijom.

Zoran Dimitrić, koordinator mlađih kategorija i koordinator za rad ženske sekcije FK Borac istakao je da su Banjalučani postali prvi fudbalski klub koji pod svojim okriljem ima ženske selekcije i zahvalio se na podršci u ime djevojaka koje će nositi crveno- plavi dres.

– U ime djevojaka koje su proteklih decenija pokazale veliki entuzijazam zahvaljujem se ljudima iz Borca koji su prepoznali značaj ženskog fudbala i ulogu žene u sportu i svom snagom podržali iste. Danas je istorijski dan za ženski fudbal u Banjaluci i RS, jer je Borac prvi klub u Republici Srpskoj koji je uzeo pod svoje okrilje ženske selekcije – istakao je Dimitrić.

Banjalučke fudbalerke tokom proteklih godina ostvarivale su dobre rezultate, a u godinama koje dolaze za očekivati još veće uspjehe i ambicije.

– Samim tim što su cure sada zvanično dio Borca to daje jednu sigurnost, naravno i veliku obavezu. Samo ime Borac je asocijacija na najviše rezultate i postavljenj najviših ciljeva. Klub će se prvo takmičiti u Prvoj ligi RS, ambicija je da se izbori najviši rang i to će se vjerovatno brzo ostvariti, svakako stabilizacijom i omasovljenjem u narednim godinama će se postavljati najviši ciljevi koje Borac i zaslužuje – zaključio je Dimitrić.

Mlade fudbalere presrećne su što će nositi crveno-plavi dres i odlučne su da ostvare zacrtane ciljeve.

– Veoma nam je drago što smo postali dio ovog kolektiva, to je velika stvar za naš klub i za uopšte ženski fudbal. Što se tiče ambicija za narednu sezonu cilj nam je da se vratimo u društvo najboljih, u Premijer ligu BIH i nadam se da ćemo to ostvariti – rekla je Tamara Јandrić.

Njena saigračica Vladana Barać ističe da joj je čast što će ubuduće nositi dres Borca.

– Drago mi je što smo dio Borca, svakome je čast da obuče taj dres. Naš cilj je da se vratimo tamo gdje zaslužujemo, a to je ženska Premijer liga. Mislim da ćemo uspjeti u tome i da ćemo imati dobre rezultate – rekla je Baraćeva.

Predsjednik FK Borac, Stojan Malbašić poručio je da će se klub truditi da djevojke imaju odlične uslove i da ostvare svoje ciljeve.

– Zadovoljstvo nam je što ćemo u sklopu našeg kluba imati još jednu sekciju, nadam se najdražu, žensku sekciju, uz postojeće futsal i fudbal. Nadam se da ćemo uspjeti da ima omogućimo odlične uslove za odličan rad i da će se njihove želje i planovi ostvariti, da budu visoko plasirani i igraju u najvišem rangu kao i muška seniorska ekipa. Pozivam sve djevojčice da se uključe, to je moguće već sutra, a sve informacije biće dostupne putem drutšvenih mreža – rekao je Malbašić.

ŽFK Borac svoju premijernu utakmicu odigraće 19. septembra u Banjaluci protiv Modriče, u okviru Prve lige RS.

Izvor: mondo.ba