Preminula legenda srpske i evropske košarke

dušan duda ivković
picture source: https://www.24sata.hr

Legendarni košarkaši trener Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

U šest časova i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posljedica vode u plućima i herpesa“, rekao je prvi čovjek Radničkog sa Crvenog krsta Goran Kalinić.

Ivković je rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine i bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena.

Osim sa reprezentacijom Jugoslavije, Ivković je najljepše košarkaške stranice ispisivao na klupi grčkog giganta – Olimpijakosa. Klub iz Pireja se emotivno oprostio od, kako su sami istakli, “najvećeg od svih”, koji ih je dva puta doveo na krov Evrope.

Napustio nas je najveći od svih! Crveno-bijela porodica je skrhana. Najbolji trener Olimpijakosa i jedan od najboljih u Evropi, ogromni Dušan Ivković više nije sa nama. Duda legenda je otišao na dugo putovanje i ostavio iza sebe veliku prazninu. U ovakvim trenucima riječima se ništa ne može saopštiti. Naše misli su sa njegovom porodicom. Učitelju, hvala vam na onome što ste nam ponudili. Uvijek ćemo te se sjećati. Ugodan put, Legendarni Dudo

Od Ivkovića se na Instagramu oprostio i KK Partizan i najavio da će na večerašnjoj utakmici sa još jednim klubom koji je vodio, turskim Efesom, odati poštu velikanu košarke.

Sa životne pozornice, sišao je legendarni Dušan Duda Ivković. Rano jutros, prestalo je da kuca srce velikog košarkaškog oca, čuvenog „Krstaša“, čovjeka čije košarkaško naslijeđe nije moguće opisati riječima. –