Velež očekuje kazna

Velez - Borac
picture source: https://www.bljesak.info

Sinoćni meč odnosno prekid meča između Veleža i Borca glavna je tema u našoj sportskoj javnosti. Borac će slaviti službenim rezultatom 3:0, a Velež očekuje kazna.

Povodom sinoćnjih dešavanja  NS BiH će danas održati sjednicu Takmičarske i Disciplinske komisije, na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti pomenuti meč ali i incidenti poslije meča kada su napadnute sudije u Jablanici, u kojem je zapaljen automobil glavnog sudije Sabrije Topalovića, a huligani su potom i fizički napali Topalovića, te Šehovića koji je bio četvrti sudija i Alispahića, koji je obavljao dužnost supervizora suđenja.

U timu Veleža su razočarani suđenjem Topalovića, a prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković najavio je da će Hasiću biti zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika.

Stadion mostarskog kluba će biti suspendovan, očekuje se i visoka novčana kazna, a Velež bi čak mogao određeni period igrati domaće utakmice van Mostara, što će sve biti jasnije danas.

Meč je prekinut u 82. minutu kod vodstva 2:0 za Borac, kada su utrčali nezadovoljni domaći navijači, ali srećom izbjegnut je fizički kontakt sa igračima i službenim licima.