Poznat termin prvog ovosezonskog El Klasika

real barsa el clasico
picture source: https://www.managingmadrid.com

Vodstvo španske La Lige objavilo je termin odigravanja prvog El Klasika u ovoj sezoni, ali su navijači dva najveća španska kluba kao i oni navijači širom svijeta koji obožavaju i jedan i drugi klub veoma razočarani jer je u pitanju dnevni termin.

Derbi 10. kola La Lige na programu je za tačno mjesec dana odnosno 24. oktobra u 16:15 sati, što je neprikladan termin za jednu od najboljih i najvećih utakmica na svijetu.

Kako se čini La Liga se ponovo prilagodila azijskom tržištu, koje će tako uživati navečer uz utakmicu koja se igra na Kamp Nou.

Ovo će biti prvi El Klasiko s gledateljima na tribinama još od 1. marta 2020. kada su Real i Barselona igrali pred punim Santiago Bernabeuom.

Istina, ima još do derbija ljutih rivala, ali trenutno je Real u daleko većoj formi. Kraljevi su u utorak deklasirali Majorku sa 6:1, dok je Barsa sinoć jedva stigla do boda u gostima kod Kadiza (0:0).

Real je lider sa 16 bodova i još uvijek je bez poraza, ali poraz nema niti Barcelona, a ona je tek sedma sa devet bodova i sa omjerom 2-3-0.