Mesi debitantskim golom zapečatio turbo-derbi!

Foto EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Mančester siti rezultatom 2:0, u derbiju Grupe A. Utakmicu je obilježio i prvi gol Lionela Mesija od dolaska u klub, u 74. minutu, čime je stavio tačku na pobjedu.

Prije tog pogotka, domaći su imali prednost, stečenu u ranoj fazi meča, kada je mrežu Edersona pogodio Idrisa Gana Gej. Parižanima je ovo prvi trijumf u elitnom takmičenju, nakon početnog remija sa Brižom, dok je Sitiju ovo prvi poraz, poslije pobjede nad Lajpcigom na startu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili domaći – i poveli. Strijelac je u osmom minutu bio Idrisa Gana Gej, koji je iskoristio dodavanje Kilijana Mbapea i loptu zakucao u gornji desni ugao Edersonovog gola.

Nakon pogotka došlo je do malog zatišja, da bi gosti u 27. minutu imali dvije ogromne šanse u samo dvije sekunde.

Prvo je Rahim Sterling šutirao glavom, da bi se lopta od prečke u nastavku odbila do Bernarda Silva, koji je promašio praktično prazan gol – i pogodio prečku. Do kraja prvog dijela, Siti je imao još jednu šansu, poslije kornera, preko Rubena Dijaša, koji se oslobodio Kimpembea, međutim, Donaruma je bio oprezan.

Siti je bolje započeo drugo poluvrijeme, imao inicijativu, ali su izostale prave šanse. PSŽ je pokušavao iz polukontri i kontri, a gol je stigao u 74, kada se Mesi stuštio, odigrao dupli pas sa Mbapeom, a onda lijepo pogodio gornji desni ugao i stavio tačku na ovaj meč.

U okviru ove grupe, pobjedu je ostvario i Klub Briž, na gostovanju kod Lajpciga, 2:1. Belgijanci su pokazali da remi sa Pari Sen Žermenom nije slučajnost, a u Njemačkoj su slavili nakon preokreta.

Nkunku je donio vođstvo domaćima u 5. minutu, da bi Vanaken i Ric u 22, odnosno 41. donijeli sva tri boda svojoj ekipi.