XLIVE Bet tipovi dana: Zvezda želi trijumfom do nokaut faze !

fk c.zvezda
picture source: https://sportklub.rs

Pregled izdvojenih mečeva iz ponude, savjeti i tipovi

Midtjylland – Crvena Zvezda, 18:45h, UEFA Liga Evrope
Prije svega, treba napomenuti da je Midtjiland osnovan tek 1999. godine, i to spajanjem dva kluba – Ikasta i Herning Fremada. Inače, ova ekipa je trostruki šampion Danske, dok je nacionalni kup osvojen jednom. Tek drugi put su popularni “Vukovi“ dio grupne faze Liga Evrope, dok su plasman u Ligu šampiona obezbjedili samo prošle godine, kada se ruku na srce nisu proslavili. Naime, Midtjiland je prije svega imao izuzetno težak žrijeb koji je danskog prvaka smjestio u grupu sa Liverpulom, Atalantom i Ajaksom, i više od posljednjeg mjesta sa samo dva osvojena boda se nije ni očekivalo. U prošlom kolu su puleni Boa Henriksena doživjeli poraz na gostovanju kod favorizovane Brage, rezultatom 3:1. Nakon dvije vezane Lige šampiona, crveno-bijeli drugu godinu zaredom nisu uspijeli da se plasiraju u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pa se srpski šampion morao zadovoljiti sa igranjem u Ligi Evrope, gdje su izabranici Dejana Stankovića prošle sezone ostavili izuzetno dobar utisak pošto su došli do plasmana u nokaut fazu, gdje su zaustavljeni od slavnog Milana, iako su fudbaleri Zvezde po mnogim mišljenjima bili bolja ekipa u tom dvomeču. Kada je u pitanju Liga Evrope, srpski šampion pruža fantastične partije u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto se trenutno nalaze na prvom mjestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova. trener Crvene Zvezde za ovo gostovanje kod danskog vicešampiona neće moći da računa na Aleksandra Kataija i Milana Pavkova, što će svakako biti ogroman hendikep. Danski vicešampion na ovom duelu prosto mora da ide na trijumf, ali je četa Dejana Stankovića već pokazala da i sa okrnjenim sastavom može da odigra poprilično dobro, a najbolji primjer za to bio je meč u Razgradu kada je Zvezda savladala Ludogorec sa 0:1. Naš prijedlog je X2 (1.54) uz preko 2 (1.57).

MIDTJILAND-ZVEZDA

Lazio – Marseille, 18:45h, UEFA Liga Evrope
Fudbaleri Lacija u jednom fenomenalnom raspoloženju dočekuju ovaj duel sa Marsejom u okviru trećeg kola grupne faze Liga Evrope, pošto su u prošlom kolu italijanske Serije A ostvarili veliki trijumf nad aktuelnim šampionom Interom, rezultatom 3:1. Inače, kada je Liga Evrope u pitanju, do sada su Rimljani odigrali dva meča i doživjeli poraz na teškom gostovanju kod Galatasaraja, ali i ostvarili trijumf na svom terenu protiv Lokomotive iz Moskve kada je bilo 2:0. Što se fudbalera Marseja tiče, i ova ekipa je u prošlom kolu francuske Lige 1 nakon dosta vremena odigrala jedan sjajan meč i na svom Velodromu bez većih problema slavila protiv Lorijena sa 4:1, iako su gosti veoma zanimljivo prvi došli do vođstva na tom susretu. Kada je u pitanju grupna faza ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope, trenutno se Marsej nalazi na tek trećem mjestu, pošto izabranici trenera Sampaolija na dva odigrana meča imaju isto toliko trijumfa. Lacio u sjajnom raspoloženju dočekuje ovaj susret, dok Marsej prosto ne smije da izgubi jer bi ukoliko se to desi smanjio drastično svoje šanse za plasmanom u nokaut fazu. Mišljenja smo da će nam ovaj duel na “Olimpiku” donijeti dosta golova, pa predlažemo preko 2,5 (1.77) uz 1 (1.81).

Feyenoord – Union Berlin, 18:45h, UEFA Liga Konferencija
Dok je Fejnord u svojoj istoriji osvajao evropska takmičenja, bio i prvak Evrope, Union je debitant u evropskim mečevima. Tim iz Berlina tek treću sezonu igra u njemačkoj eliti, a već se ustalio u gornjem dijelu tabele. Do grupne faze Lige konferencija stigao je preko finskog KuPS-a, sa kojim nije imao mnogo problema, a u prva dva kola u E grupi izgubio je od Slavije u Pragu, ali je zatim pobjedio Makabi iz Haife u Berlinu. Ekipa iz Roterdama je bila uspješnija, bar po bodovnom učinku. Prvi su osvojili bod u Izraelu, a onda su savladali Slaviju u holandskom lučkom gradu. U domaćem prvenstvu Fejnord je na petom mjestu, mada je u posljednja dva kola osvojio samo jedan bod. U predstojeća dva meča između Fejnorda i Uniona rješiće se dosta toga, mada je grupa prilično izjednačena. Očekujemo da u Roterdamu bude golova, i to na obje strane. Predlažemo preko 2,5 i GG (1.83).

Rapid Vienna – Dinamo ZG, 18:45h, UEFA Liga Evrope
Prošle sezone Rapid je izbacio Lokomotivu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali će sada imati mnogo teži zadatak protiv ”starijeg brata” tima iz Zagreba. Dinamo već godinama pravi odlične rezultate u Evropi, a prošle sezone je napravio pravo čudo plasmanom u četvrtfinale Lige Evrope. Uspeli su da izbace Totenhem, pobjedivši ga sa 3:0 na Maksimiru, ali je Viljareal bio nepremostiva prepreka u četvrtfinalu. Ovu sezonu su pokušali da se domognu Lige šampiona, ali su neočekivano ispali na posljednjoj prepreci od moldavskog Šerifa, koga su malo potcjenili. U prva dva kola Lige Evrope uspijeli su da pobjede na strani belgijski Genk, ali su poraženi na svom terenu od Vest Hema. ”Čekićari” su favoriti u ovoj grupi, a na Dinamu je da pokuša da im pomrsi konce. Rapid je bio sasvim solidan prošle sezone, izborili su grupnu fazu Lige Evrope, a stigli su i do vicešampionske titule u Austriji. Ove godine im ide mnogo lošije, u Bundesligi su tek osmi, a u prva dva kola u Ligi Evrope doživjeli su isto toliko poraza, bez postignutog gola. Posljednji put su se ove dvije ekipe sastale prije tačno 50 godina, pa će susret biti zanimljiv i zbog te činjenice. Gosti dolaze u Beč kao favoriti pa predlažemo 2 (2.34) uz ukupno Tim 2 preko 1,25 (1.79).

Partizan – Gent, 21:00h, UEFA Liga Konferencija
Nakon nekoliko sušnih godina, utisak je da fudbaleri Partizana ove sezone konačno pružaju onakve partije kakve svi navijači ovog kluba i očekuju. Naime, srpski vicešampion je prije svega uspio da dođe do plasmana u novoformiranu Ligu Konferencije, i to pošto je na putu do ovog takmičenja eliminisao nimalo naivne ekipe Santa Klare, a pogotovu Sočija, koji se između ostalog u ovom trenutku nalazi na drugom mjestu na tabeli ruske Premijer lige. Dosta dobro su izabranici Aleksandra Stanojevića koji radi sjajan posao u Partizanu otvorili i domaći šampionat pošto se u ovom trenutku “parni valjak” nalazi na prvom mjestu na tabeli uz pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu Zvezdu, koja ruku na srce ima i meč manje. Kada je u pitanju Liga Konferencije, izabranici Aleksandra Stanojevića za sada imaju maksimalan učinak pošto su na dva odigrana meča upisali dva trijumfa i trenutno se nalaze na diobi prvog mjesta sa Gentom, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu. Kada je u pitanju sastav tima, strateg domaćina Aleksandra Stanojevića poslije duže vremena nema značajnijih kadrovskih problema, zbog čega Partizan u izuzetno lijepom raspoloženju dočekuje susret sa belgijskim Gentom. Gent poput Partizana nije blistao prošle sezone i na kraju je ova ekipa morala da se zadovolji sa plasmanom u novoformiranu Ligu Konferencija, iako je primarni cilj bio plasman u Ligu Evrope, gdje je Gent između ostalog prošle godine bio u grupi sa Crvenom Zvezdom i na kraju mimo svih očekivanja nije uspio da dođe do plasmana u nokaut fazu pošto su iz te grupe dalje prošli Hofenhajm i srpski šampion. Bilo kako bilo, sigurno je da belgijska ekipa spada u jedne od favorita za samu završnicu novoformiranog takmičenja. Oba tima igraju sjajno na startu novoformiranog takmičenja i utisak je da će upravo ove dvije ekipe na kraju odlučiti o tome koji tim će sa prvog mjesta u nokaut fazu, a poznato je da prva pozicija donosi direktan plasman u osminu finala, dok će drugoplasirani tim u šesnaestinu finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja. Prednost dajemo Partizanu i predlažemo 1 (2.20) uz GG (1.81).

Eintracht Frankfurt – Olympiacos, 21:00h, UEFA Liga Evrope
‘Orlovi’ su na prvenstvenu pauzu otišli poslije pobjede nad Bajernom u Minhenu Bila je to, slobodno možemo reći, najveća fudbalska senzacija u Evropi u aktuelnoj sezoni. Ne samo da su nanijeli prvi poraz Bavarcima u svim takmičenjima u ovoj sezoni, već su ih pobjedili na njihovoj Alijanc areni. Bio je to ujedno osmi uzastopni meč, u oba takmičenja u kojima igraju, da Ajntraht nije izgubio. Oni su poraženi samo na startu sezone, u domaćem Kupu i u prvom kolu od Borusije u Dortmundu. Uslijedio je niz od šest neriješenih rezultata u nizu, pa dvije pobjede, u Antverpenu i Menhenu. I onda, kada se to najmanje očekivalo, stigao je poraz. Ajntraht želi iskupljenje u Ligi Evrope, imaju četiri boda iz dva kola, i na sigurnom su drugom mjestu. Pirejci su željeli u Ligu šampiona, ali ih je u kvalifikacijama izbacio Ludogorec. Razočaranje je bilo veliko, Olimpijakosu je sve osim elitnog evropskog takmičenja malo, pa čak i Liga Evrope. Ipak, moraju da se pomire sa sudbinom i pokušaju da odu što dalje u ovom takmičenju. Za sada im ide dobro, imaju maksimalan skor poslije prva dva kola, pobedili su Antverpen u Pireju i Fener u Istanbulu. Posebno su bili ubedljivi na gostovanju u Turskoj kada su domaće pobjedili sa 3:0. Što se tiče grčke lige, Olimpijakos je startovao dobro, ali ne perfektno, kako to obično čine. Olimpijakos još nema poraz u regularnom toku. Izgubili su samo u Bugarskoj na penale, a na ostalim utakmicama, računajući i kvalifikacije, još nisu poraženi. U Frankfurtu neće biti favoriti, ali ni autsajderi. Ove dvije ekipe su favoriti za prolaz u nokaut fazu i vjerujemo da će uspjeti da se nađu među ekipama koje će i na proleće igrati u Ligi Evrope. Očekujemo zanimljiv meč sa golovima na obje strane, pa predlažemo preko 2,5 (1.78) uz GG (1.70).

kostic

PSV – Monaco, 21:00h, UEFA Liga Evrope
‘Filipsovci’ su u prva dva kola osvojili čeiri boda i nalaze se na prvom mjestu. U prvom su na svom terenu podjelili bodove sa Real Sosijedadom, da bi u drugom ubjedljivo slavili u Gracu protiv Šturma. Upravao zbog tog trijumfa sa 4:1 trenutno su prvi ispred Monaka koji ima isti broj sakupljenih poena. Njihov pokušaj da stignu do Lige šampiona nije bio uspješan, u plej-ofu ih je zaustavila ekipa portugalske Benfike. Sada imaju obavezu da prezime u Ligi Evrope, a grupa u kojoj se nalaze upšte nije naivna. ‘Kneževi’ su se isto nadali nastupu u Ligi šampiona, ali je njih od te nade rastavio ukrajinski Šahtjor, i to poslije produžetaka. Morali su da se zadovolje slabijim evropskim takmičenjem, a krenuli su sasvim dobro, pobjedom i remijem. Prvo su minimalnim rezultatom slavili protiv Šturma u Monte Karlu, a onda su donijeli bod iz Baskje, pošto su u San Sebastijanu igrali neriješeno sa Real Sosijedadom. Ovo je duel dvije ekipe koje igraju na gol više. Tako je bilo i u prvim utakmicama, mada je Monako za sada znatno neefikasniji. PSV je dao šest golova u dvije utakmice i vjerujemo da će i sada uspjeti da pronađe put do mreže rivala. Odbrana je slabiji dio tima kod ‘Filipsovaca’, pa očekujemo i da strelci tima iz Kneževine budu precizni. Predlažemo preko 2,5 (1.78) uz GG (1.62).

Sparta Prag – Lyon, 21:00h, UEFA Liga Evrope
Svi navijači Sparte imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije ove ekipe u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju. Naime, tim iz Praga se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli pošto je do sada sakupio četiri boda. U prvom kolu je Sparta odoljela na teškom gostovanju kod Brondbija, a meč je završen bez golova. Lion igra sjajno na startu Liga Evrope i kako sada stvari stoje djeluje da je ekipa sa Žerlana jedan od najvećih kandidata za osvajanje ovog takmičenja. Naime, trenutno se Lion nalazi na prvom mjestu u grupi uz maksimalnih šest osvojenih bodova, pošto su izabranici Petera Bosa prvo slavili na gostovanju kod Rendžersa kada je bilo 0:2, a nakon toga na svom terenu deklasirali Brondbi, pošto je taj meč na Žerlanu završen rezultatom 3:0. Iako Sparta igra sjajno na startu Liga Evrope, mišljenja smo da će ovaj duel sa Lionom biti preveliki zalogaj za češku ekipu, pa vam predlažemo 2 (1.91) uz preko 2,5 (1.70).

Basel – Omonia, 21:00h, UEFA Liga Konferencija
Ma koliko takmičenje u Evropi bilo izazovno, Bazelu je najvažnije da vrati titulu šampiona u Švajcarskoj, pošto je ona već četiri godine u vlasništvu Jang Bojsa. Za sada im ide dobro, nalaze se na čelu tabele, ali prednost pred konkurentima nije takva da mogu da budu spokojni. Što se Lige konferencija tiče, sigurno im je bitno da prođu u narednu fazu, a ako budu prvi u grupi igraće direktno u osmini finala. Poslije dva kola Švajcarci imaju četiri boda. U Azerbejdžanu su igrali bez golova sa Karabagom, dok su na svom Sent Jakobu pobjedili kazahstanski Kairat. Sada će ugostiti kiparsku Omoniju, što samo pokazuje kako su nezgodnu grupu dobili, prije svega zbog napornih i dalekih gostovanja. Kiprani su uzeli samo bod u prva dva kola i ukoliko izgube u Bazelu, teško će i do drugog mjesta. Bazel je apsolutni favorit protiv Kiprana, pa predlažemo 1 (1.43) uz ukupno Tim 1 preko 2 (1.88).

Real Madrid – Fenerbahce, 21:00h, Euroliga
Ekipa Pabla Lasa solidno je startovala u novoj sezoni Evrolige. U četiri kola imaju tri pobjede i jedan poraz, doživljene u Pireju od Olimpijakosa. U prva četiri kola najviše je pokazao gorostasni centar Valter Tavares, koji je bilježio skoro 14 poena po meču, uz više od osam skokova prosječno. Jabusel je bio takođe efikasan, ali i aktivan pod oba koša. Na spoljnim pozicijama najbolji utisak ostavio je plejmejker Toma Ertel, koji sa Najdželom Vilijamsom-Gosom čini novi tandem organizatora igre, s obzirom da Serhio Ljulj ima sve manju minutažu i ulogu u ovom novom timu. Polako se Fener navikava na Aleksandra Đorđevića, a i srpski trener na istanbulski tim. Nije sve bilo idealno na početku, jedva su pobjedili Zvezdu, pa su izgubili u Atini od Panatinaikosa i u Berlinu od Albe. U četvrtom kolu Fener je deklasirao Uniks, dozvolivši ruskom timu samo 41 ubačeni poen. Da je forma u uzlaznoj liniji svjedoči i najveći derbi turske lige, u kome su u ponedeljak slavili protiv Anadolu Efesa sa 22 poena razlike. Fenerbahče želi ponovo na vrh Evrope, sačuvan je skoro kompletan tim, a stigli su Devin Buker i Akile Polonara, zatim Henri, Akpinar i Šajok. Zanimljivo je da je Real dobio prethodnih šest međusobnih duela sa Fenerom. Posljednje tri godine turski tim ne zna za pobjedu protiv Madriđana, a predvodili su ih i Željko Obradović i Igor Kokoškov. Sada je tu treći Srbin i vidjećemo da li će on imati više uspjeha. Sve to vrijeme na klupi Reala bio je Pablo Laso. Domaćin je favorit na svom parketu, ali se sa Fenerom nikad ne zna. Ono što je sigirno, sastaju se dvije ekipe koje imaju u svojim redovima sjajne košarkaše, od kojih veća, bez problema, može da ubaci 20 poena bilo kome. Zato i vjerujemo da će ovo biti duel sa dosta poena, pa predlažemo preko 156,5 (1.87).

Izneseni savjeti, tipovi i predviđanja u ovome tekstu su isključivo informativnog karaktera i odražavaju lično mišljenje urednika Xlive Sport portala. Xlive Sport ne preuzima odgovornost za eventualne negativne posljedice koje čitaoci mogu iskusiti na osnovu navedenih informacija.