Banjalučki Borac, kamenovan u Peći

besa - borac
picture source: https://borac-sport.com

Veliku neprijatnost doživjeli su rukometaši Borca iz Banjaluke na gostovanju u Peći, gdje su kamenovani od strane albanskih huligana, u toku gostovanja pod okriljem Evropske rukometne federacije (EHF)

U banjalučkom klubu kažu da sve ono što se dešavalo prije i tokom revanš utakmice protiv Bese u okviru 2. kola Evrokupa na tribinama nikako se ne može podvesti pod sport.

Ne bi bilo pošteno reći da se domaćini nisu potrudili da nam obezbjede sigurnost, ali nije bilo nimalo prijatno. Već kada smo došli rečeno nam je da ne smijemo izlaziti iz hotela, a sve je eskaliralo pred utakmicu. Rekli su nam da bi bilo dobro da putujemo autobusom koji su nam oni obezbjedili, a kada smo stigli pred dvoranu, kamenica je pogodila prozor pored kog je sjedeo Aleksandar Milićević – naveli su iz Borca.

Sa tribina su se čule pjesme UČK paravojne formacije, kao i brojne uvrede na račun srpske države i građana. Dok je veliki broj prisutnih nosio majice sa motivima zastave “Velike Albanije”:

Jedan od igrača je psovao majku našim igračima… Jednostavno, atmosfera je bila više nego neprijateljska, pa smo srećni što smo bez povreda došli kući, izuzimajući Lukića i Kneževića, koje su ipak zaradili na terenu i brzo će se oporaviti – poručeno je iz Borca.

Besa je na kraju u krajnje neprijateljskoj atmosferi savladala Borac rezultatom 29:22.