Srbija u Lisabonu uz podršku navijača al bez Kostića

SERBIA-filip-kostic
picture source: https://www.maxbetsport.rs

Fudbaleri Srbije, za nešto više od desetak dana, tačnije 14. novembra, igraju ključnu utakmicu za plasman na SP u Kataru, protiv Portugala.

Pred odlučujuće borbe, Orlovi imaju bod prednosti, a Portugalci meč manje, koji treba da odigraju sa Republikom Irskom, a kako trenutno stvari stoje, čini se da će ovaj duel propustiti jedna od uzdanica, Filip Kostić.

Kako prenosi Bild, on se povrijedio juče, na treningu Ajntrahta i neće biti spreman za naredni meč, ali i pitanje je koliko će odsustvovati sa terena, što bi mogao da bude veliki udarac za selektora Srbija.

Reprezentacija će prema pisanju pojedinih portala imati podršku 3000 navijača u Lisabonu, objašnjeno je da je to u sklopu obaveznih pet procenata kapaciteta, ali zbog strogih Kovid pravila neće moći svi koji to budu željeli da dođu do ulaznica.

Državljani Srbije, u ovom trenutku, podliježu strogom režimu provjere ulaska u Portugaliju i skoro je nemoguće doći do Lisabona, bez prijeke potrebe.

Uz obavezne testove, nepremostiva prepreka oličena je u zabrani svih putovanja, izuzev u slučaju takozvane nužnosti, iz profesionalnih, porodičnih, zdravstvenih i humanitarnih razloga i studija. Obavezan je i dvonedeljni karantin, ali i mogućnost njegovog izbjegavanja, u slučaju boravka, kraćeg od 48 sati zašto je potreban i poseban dokaz – povratna karta.

Ulazak iz zemalja Evropske unije znatno je jednostavniji – negativan test, ili evropska digitalna kovid potvrda. Zato u Fudbalskom savezu Srbije očekuju da će, ipak, kontigent od oko 3.000 ulaznica biti maksimalno iskorišćen.