Nole sa Monfisom u borbi za četvrtfinale

dokovic-monfis
picture source: https://24vesti.com

Prvi reket svijeta Novak Đoković i Gael Monfis danas igraju za plasman u četvrtfinale mastersa u Parizu, a ukoliko sve bude u redu sa Gaelom Monfisom, čija situacija nije bila baš bezazlena u sredu, on i Nole trebalo bi da na Centralnom terenu, na kome je početak programa bio zakazan za 11 časova, igraju treći, dakle oko 14:30 časova.

A ako se meč bude igrao, onda nesumnjivo slijedi vrlo, vrlo zanimljiv megdan. I to ne samo zato što je prošli put protiv Monfisa Nole morao da spasava meč lopte.

Otkako je  Đoković izgubio od Danila Medvedeva u finalu US opena 12. septembra, Nole je odigrao samo jedan takmičarski meč u singlu, prekjuče u Parizu, kada je u tri seta savladao Fučoviča, a Monfis je u tih 50-ak dana na terenu bio daleko više.

Od pomenutog datuma, odnosno od kraja posljednjeg ovosezonskog grend slema, Francuz je formu dizao kroz čak 14 mečeva. Istina, nije baš ostvario neke spektakularne rezultate, a poraze je doživio od Karenja Buste u Mecu, od Sinera u Sofiji, od Zvereva u Indijan Velsu i od Švarcamana u Beču. U međuvremenu je ostvarivao i neke zanimljive pobjede, poput onih nad Kolšrajberom, Basilašvilijem, Andersonom i, ove sedmice u Parizu, nad Kecmanovićem posle zanimljive borbe, i juče protiv Manarina.

Ipak, Novak kao apsolutni favorit ulazi u duel s ljubimcem francuske publike, ne samo zato što je prvi na ATP listi, a njegov rival 22., već i zbog toga što je u svih 17 dosadašnjih međusobnih mečeva pobjedio Gaela Monfisa. Poslednji put 28. februara 2020 u Dubaiju, sa 2:1, što je bio 11. put da je set izgubio u duelu sa njim, a pritom je tada Monfis imao i tri meč lopte u taj-brejku druge dionice u kome je vodio sa 6:3.

Pobednik meča Đoković – Monfis igraće s boljim iz duela Kameron Nori – Tejlor Fric.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 2.603.700 eura.