Fric samouvjeren, poslije optužbi za laži sad “prijeti”

taylor fritz
picture source: https://firstsportz.com

Novak Đoković je predajom Gaela Monfisa bez borbe došao do četvrtfinala mastersa u Parizu uz dodatni dan odmora, a slijedi mu duel sa “starim znancem” Tejlorom Fricom, kog ne samo da ne pamti baš po dobru, već mu Amerikanac uoči novog duela prilično prkosi.

Njih dvojica su se dosad četiri puta sastali, a jedan megdan je posebno bio zanimljiv, onaj na Australijan openu na kojem je srpski as trijumfovao u pet setova i pored velikih problema s trbušnim mišićima.

Amerikanac ga je nakon meča žestoko optužio, tvrdeći da je Đoković lažirao povredu, a sada, pred novi duel, ističe sledeće:

Mislim da sam sve bolji u napetim situacijama, jer imam taj neki… agresivan stav. Ne stegnem se, ne plašim se važnih momenata. Forhend mi je postao oružje u koje mogu da se uzdam – počeo je 26. igrač svijeta.

Upitan kako će mu biti protiv Novaka u Parizu, nije ostavljao dilemu:

Da se razumijemo, neće biti lako. Ali, već treći put ćemo igrati ove godine, a u prva dva meča bilo je prilično neizvjesno. Ja sada igram najbolje u karijeri, pa ako je ikada bio trenutak za pobedu nad Đokovićem, onda je to sada i tome ću se posvetiti – samouvjeren je Tejlor Fric.

Njegov meč sa Đokovićem trebalo bi da ovog petka počne oko 15.30 po srednjoevropskom vremenu.