Orlovi započeli “operaciju Lisabon”

SERBIA-LUXEMBOURG
picture source: https://nova.rs

Današnjim okupljanjem u Sportskom centru u Staroj Pazovi “orlovi” počinju pripreme za najvažniji poduhvat ove godine – meč odluke sa Portugalom u Lisabonu, za odlazak na SP u Kataru 2022.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je prilikom objavljivanja spiska igrača obećao da će naši reprezentativci napasti Ronalda i drugove, da će igrati moderan i ofanzivan fudbal i da će na prvom mjestu ići na pobkedu, koja nam garantuje plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U taj Piksijev optimizam niko više ne sumnja, njegovim dolaskom srpska reprezentacija je dobila krila koja dugo, dugo nije imala.

U ovom ciklusu Srbija je bila hrabra, otresita, snažna i ubjedljiva, navijači su joj se vratili i ponovo joj vjeruju. Čak i ukoliko ne uspije u Portugaliji sledeće nedelje da ispuni cilj, utisak je da imaju kvalitet da se na Mundijal plasiraju kroz baraž,  samo što Piksi tako ne razmišlja, već je svoje pulene dobro naoštrio da razmišljaju samo o trijumfu u Lisabonu.

Sve nas raduje to što su najjači aduti u vrhunskoj formi. Prvi strijelac “orlova” Aleksandar Mitrović rešeta kao nikad prije, već je postigao 20 pogodaka u Čempionšipu na 17 utakmica. Pošto imaju hrabrog selektora, znaju da on uveliko razmišlja o taktici da sa dvojicom napadača napadne Portugaliju, jer je i mladi Dušan Vlahović ove sezone “eksplodirao” u Fiorentini. Veliki majstor Dušan Tadić opet “razbija” sa Ajaksom i u Ligi šampiona i u Holandiji, Sergej Milinković-Savić u dobroj formi igra u Laciju…

Prije meča odluke Srbija će odigrati 11. novembra u Beogradu prijateljski susret sa Katarom, koga su u prvom duelu pobjedili sa 4:0. Tog dana Irci će u grupi ugostiti Portugalce i ukoliko ih iznenade i pobjede, Srbija će u Lisabonu igrati i remi da kao prvi idu direktno na SP.

Da podsetimo, na spisku selektora Dragana Stojkovića nalaze se:
golmani: Rajković, Dmitrović, Svilar, Vanja Milinković-Savić;
odbrana: Pavlović, Veljković, S. Mitrović, Spajić, Nastasić, Milenković;
sredina: Gudelj, Lukić, Maksimović, Račić, Grujić, Sergej Milinković-Savić, Lazović, Mladenović, Ristić, Radonjić, Kostić, Đuričić, Živković, Tadić
napadači: A. Mitrović, Vlahović, Jović.