Novak otkrio kako poraz pretvoriti u uspijeh

nole-gazeta
picture source: https://www.archyworldys.com

Poslednji turnir u ovoj sezoni koji će Novak Đoković odigrati je Završni masters u Torinu, mjesto gde dugo nije igrao, ali gdje se uvijek rado vraća, što je otkrio u intervjuu za “Gazetu”.

U intervjuu Nole je pričao o porazima na US openu i Olimpijskim igrama iz kojih je izašao mnogo jači.

Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovjek i bolji igrač nego što sam bio. Svakako je to bio težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumijete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način – rekao je Novak.

Đoković obožava Italijane i njihov odnos prema sportu.

zlatan-1

Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, da igram juniorski turnir. Pokušaću da uživam što je moguće više. Srećan sam što se igra u Italiji, gdje uvijek nađem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspijehe u Londonu u posljednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis.

Novak je naravno pričao i o njegovom velikom prijatelju Zlatanu Ibrahimoviću

Sviđa mi se njegova filozofija, što sam stariji, to se osjećam mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo od potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu: ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svješću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike. –