Ćavi uvodi nova pravila

xavi hernandez
picture source: https://www.marca.com

Ćavi Ernandez je prije sedam dana zvanično predstavljen kao novi trener Barselone, koja je zbog loših rezultata odlučila uručiti otkaz Ronaldu Kumanu, a Žoan Laporta je odlučio da je Ćavi najbolja opcija za novog trenera katalonskog kluba.

Legendarni Ćavi se na Kamp Nou vratio nakon šest godina koje je proveo u katarskom Al Sadu, i svjestan je da je pred njim itekako težak posao, ali vjeruje da može vratiti Barselonu u sami vrh evropskog fudbala.

Ćavi je odmah po dolasku u klub odlučio da uvede nekoliko pravila za igrače, ali pored toga promijenio je skoro cijeli stručni štab, te je odlučio dovesti svoje pomoćnike s kojima je sarađivao u Al Sadu, te je čak uručio otkaz cijelom ljekarskom timu Barselone jer smatra da nisu radili dobar posao.

Pored toga Ćavi je uveo pravila i za svoje igrače koji, između ostalog, sada moraju dolaziti 90 minuta ranije na trening, te moraju paziti kakve stvari objavljuju na društvenim mrežama, a u centru pažnje je bilo pravilo za Džerarda Pikea kojem je Ćavi zabranio da putuje van grada zbog privatnih obaveza i da to može raditi samo kada je na odmoru.

Ali to nije bilo sve od novina koje je Ćavi odlučio da uvede u Barseloni. Naime, on je donio odluku i što se tiče treninga na dan utakmica koje će katalonski klub igrati na svom terenu, tako da je Ćavi odlučio da će Barselona na dan domaćih mečeva trenirati ujutro na Kamp Nou što nije dugo vremena bio slučaj.

Kike Setjen je bio prvi koji je uveo pravilo da se trenira na dan utakmice, ali to se nikada nije radilo na glavnom terenu. No, sada je Ćavi odlučio da će trening na dan meča biti odrađen na Kamp Nouu, a prvi takav je na rasporedu već za vikend pred gradski derbi protiv Espanjola.