Abidal u centru skandala koji potresa PSŽ

eric-abidal-kheira-hamraoui
picture source: https://www.fcbarcelonanoticias.com

Bivši igrač Barselone, Erik Abidal, našao se u centru skandala jer je optužen da je organizovao napad na fudbalerku PSŽ-a Keiru Hamraui, za što je prvo bila optužena njena saigračica Aminata Dijalo.

Francuski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Dijalo optužena da je platila maskiranim osobama da na ulici presretnu Hamraui i pretuku je, a navodno je imala razlog za to, jer je bila ljuta zbog preuzetog mjesta u postavi PSŽ-a i imala je želju da se osveti. Ona je i uhapšena, ali je ubrzo nakon toga puštena na slobodu.

Napad se desio 4. novembra i Hamraui je zadobila ozbiljnije povrede, a u sve se odmah uključila i policija. Dijalo je bila prva koja je osumnjičena, ali se ispostavilo da nije imala ništa s napadom.

Francuska javnost bila je u šoku kada je objavljeno da navodno iza napada stoji nekadašnji francuski reprezentativac Erik Abidal, koji je sada glavni osumnjičeni i vjeruje se da je upravo on naručio napad na igračicu PSŽ-a s kojom je bio u tajnoj ljubavnoj vezi koja se prošlog ljeta završila.

Navodno, Hamraui je odlučila da raskine s Abidalom prošlog ljeta, a njemu je to teško palo. Abidal je sad optužen da je orzganizovao napad i čak učestvovao u njemu.

Kako je objavljeno francuska policija je pronašla dokaze koje ukazuju da je bivši fudbaler i sportski direktor Barselone direktni organizator i učesnik ovog napada na Hamraui. Već je dobio poziv na saslušanje u policijske prostorije kako bi se čula i njegova verzija priče.