Počeli pregovori na relaciji Zidan-PSG

Zinedine-Zidane-Mauricio-Pochettino
picture source: https://www.football365.com

Maurisio Poketino mogao bi napustiti PSŽ i vratiti se u Englesku, ali su u francuskom klubu čini se spremni za tu opciju. Poketino ima ugovor s Parižanima do ljeta 2023. godine, ali ovih dana su se pojavile informacije da ga Mančester Junajted želi dovesti na Old Traford nakon što je Ole Gunar Solskjer dobio otkaz.

U Junajtedu smatraju da bi Pocketino bio najbolji izbor za novog trenera, te su uvjereni da ga mogu dovesti iako je on ugovorom vezan za PSŽ.

Očito je da u PSŽ-u nije bajna situacija u svlačionici i da je ogroman pritisak na Poketinu od kojeg se očekuje da ove sezone na Park Prinčeva donese titulu Lige šampiona.

Zbog toga Poketino i razmišlja o odlasku, a preko svog agenta je poručio čelnicima Mančester Junajteda da je zainteresovan za ponudu i da se nada da će se sve veoma brzo riješiti. Ali, očito je da ni u Parizu nemaju ništa protiv njegovog odlaska jer nisu baš zadovoljni rezultatima PSŽ-a ove sezone s obzirom kakvu ekipu Poketino ima na raspolaganju.

I PSŽ je u potrazi za trenerom, a Le Parizien je jutros objavio da su već počeli pregovore s Zinedinom Zidanom koji je slobodan nakon što je ljetos napustio Real Madrid. Zidan je imao i ponudu od Junajteda, ali ju je odbio pod izgovorom da čeka posao u reprezentaciji Francuske. Selektorsko mjesto će biti dostupno tek nakon Svjetskog prvenstva naredne godine i čini se da bi se Zidan mogao vratiti u klupski fudbal.

PSŽ je poslao Zidaneu ponudu i pregovori traju, te su čak poručili da pristaju na klauzulu po kojoj on može napustiti klub kada dobije ponudu Fudbalskog saveza Francuske.

U narednim danima bi sve trebalo biti jasnije, ali ukoliko Poketino napusti PSŽ i ode u Junajted onda je gotovo sigurno da će upravo Zidan biti njegova zamjena na klupi francuskog kluba.