Poznata sudbina Danca

Christian-Eriksen
picture source: https://www.benchwarmers.ie

Danski reprezentativac Kristijan Eriksen doživio je srčani udar ovog ljeta na meču Evropskog prvenstva protiv Finske, a bivši igrač Totenhema jedva je ostao živ na pomenutom meču, a nakon svega ugrađen mu je defibrilator.

To mu je, naravno, predstavljalo i predstavlja veliki problem, obzirom da igrači koji imaju bilo šta ugrađeno na srcu ne mogu igrati u Italiji,  jer Eriksen je član Intera.

Inostrani mediji sada još jednom podvlače da je Eriksenova avantura u Interu s kojim je postao prvak Italije, završena, a za danas je zakazana sjednica Upravnog odbora Intera na kojoj će prisustvovati i predsjednik Stiven Zeng.

Obzirom kako defibrilator nije moguće ukloniti, Eriksen karijeru neće moći nastaviti u Italiji pa će s njim najvjerovatnije biti raskinut ugovor.

Veznjak bi se mogao vratiti u Holandiju i to u ekipu Ajaksa za koju je nastupao od 2009. do 2013. godine kada je otišao put Londona i potpisao za Totenhem.

Eriksen je karijeru započeo u mlađim kategorijama Odensea. Za Inter je odigrao 60 utakmica na kojima je postigao osam golova i upisao tri asistencije.