Reprezenativac Hrvatske mijenja dres

matej sabanov
picture source: https://sportske.jutarnji.hr

Reprezentacija Srbije samo što je završila takmičenje u Dejvis kupu, mora da se okreće pripremama za novo takmičenje.

Iako nisu uzeli “salataru”, Hrvati su bili bolji od srpskih momaka, ali ubrzo imaju šansu za popravni. Od 1. do 9. januara u Sidneju igraće se ATP kup, a Srbija će biti jedan od glavnih favorita za trijumf.

“Orlove” će predvoditi najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji je i zvanično prijavljen za to takmičenje, ali ipak, jedno ime privlači posebnu pažnju.

Naime, riječ je o doskorašnjem reprezentativcu Hrvatske Mateju Sabanovu, koji je uzeo srpsko državljanstvo i nastupiće za srpski nacionalni tim u Australiji, zajedno sa najboljim teniserom svijeta, kao i sa Lajovićem, Krajinovićem i Ćaćićem. Inače, braća blizanci Matej i Ivan Sabanov su rođeni u Subotici, vojvođanski Hrvati, koji od 15. godine stanuju u Osijeku, a nedavno su odlučili da igraju za rodnu Srbiju.

Tako je jedan od njih već dobio i poziv, pa će imati priliku da debituje na ATP kupu u Sidneju.

ATP je objavio i izgled grupa za njihovo novo takmičenje, a Srbija će biti u grupi A uz Norvešku, Čile i Španiju. To bi u nekim ranijim godinama moglo da dovede do susreta s Rafaelom Nadalom, ali legendarnog Majorčanina očekivano nema na ATP kupu, te će im najbolji igrač biti Roberto Bautista Agut.