LIGA ŠAMPIONA: Kraj za Barselonu, Јuventus ispred Čelsija

Foto UEFA

Odigrane utakmice 6. posljednjeg kola grupne faze Lige šampiona, viđeno nekoliko iznenađenja i eliminacija slavnog kluba iz Katalonije. Barselona poslije 20 godina ostala bez proljeća u Ligi šampiona. Porazom od Bajerna (3:0), nastavljena je agonija diva iz Katalonije, koji će svoj put nastaviti u Ligi Evrope, a Benfika kao drugoplasirana nastavlja u Ligi šampiona. Lisabonski “orlovi” bez većih problema savladali su kijevski Dinamo (2:0).

Čelsi je izgubio prvo mjesto u grupi H u posljednjim trenucima meča sa Zenitom, koji je na kraju završen remijem 3:3. Duel pun preokreta, vodstvo tima iz Londona, potom Rusi preokreću, da bi se Čelsi vratio i poveo sa 3:2 golom Vernera pet minuta prije kraja susreta. Ozdoev je donio izjednačenje u četvrtom minutu nadoknade i tako obradovao Јuventus koji je upisao rutinsku pobjedu protiv Malmea (1:0) pogotkom Kina, što je na kraju bilo dovoljno za prvu poziciju.

Mančester junajted je i sa remijem protiv Јang bojsa (1:1) obezbijedio prvu poziciju. Duel Atalante i Viljareala odgođen je zbog snježnih padavina koje su zadesile Bergamo, a meč bi se trebao igrati u četvrtak.

Rezultati:

Јuventus – Malme 1:0

Zenit – Čelsi 3:3

Atalanta – Viljareal (odgođeno)

Bajern – Barselona 3:0

Benfika – Dinamo Kijev 2:0

Mančester junajted – Јang bojs 1:1

Salzburg – Sevilja 1:0

Volfsburg – Lil 1:3