Bundesligaši trošili kao nikad

bajer-toliso
picture source:http://theworldgame.sbs.com.au

BERLIN – Iako njemačka Bundesliga ne objavljuje podatke o potrošnji klubova tokom prelaznog roka kao što to čini engleski Premijeršip, mediji u Njemačkoj prenose da su klubovi ovog ljeta trošili više nego ikad.

Prema tim tvrdnjama klubovi su spiskali 617 miliona evra što je za 69 miliona više nego prošlog ljeta, a toliko je potrošilo 18 timova iz prve lige dok su ukupni prihodi bili 539 miliona evra. Naravno, Bajern je najviše potrošio te se nakon prelaznog roka našao u minusu od 67 miliona evra.

Najskuplje pojačanje ekipe iz Minhena bio je Korentin Toliso koji je plaćen Olimpik Lionu 41,5 miliona evra. Dortmundska Borusija ostvarila je najveći profit zbog prodaje Osmanea Dembelea Barseloni za 105 miliona evra, a devet klubova Bundeslige potrošilo je više novca nego što je zaradilo. Zanimljivo je to da je među njima i Šalke koji je u minusu 41 milion evra iako je čak 19 igrača napustilo klub. Lajpcig je u minusu 28,3 miliona evra, ali će to sanirati zbog premijernog nastupa u Ligi šampiona dok se očekuje realizacija transfera Nabija Keite u Liverpul vrijednog 70 miliona evra.