Bivši Zvezdin as u Partizanu

mathias lesort
picture source: https://basketnews.com

Partizan jača svoje redove pred nastavak košarkaške sezone, Matijas Lesor, doskorašnji centar Makabija i reprezentativac Francuske, potpisao je ugovor sa crno-bijelima do kraja sezone 2021/2022, saopštio je klub iz Humske.

Pomenuti 26-godišnji Francuz visok je 206 centimetara, a na NBA draftu 2017. izabran je od strane Filadelfije kao 50. pik, a u sezoni za nama Matijas Lesor je sa ekipom Monaka osvojio Evrokup.

Na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. Lesor je sa reprezentacijom Francuske osvojio bronzanu medalju.

Francuski centar se tako poslije tri godine vraća u Beograd, jer je tokom sezone 2017/2018. igrao za Zvezdu, s kojom je osvojio srpsku titulu, ali su crveno-bijeli ostali bez jadranske krune u finalu s Budućnosti. Baš Lesor je tada izrastao u tragičara na trećem meču, kada je mogao “iz odbojke” da donese pobjedu Beograđanima, ali je promašio koš rivala.

Poslije Zvezde je otišao u Malagu, onda u Bajern, a prethodne sezone bio je jedan od glavnih nosilaca Monaka u istorijskoj sezoni kneževskog kluba koji je osvojio Evrokup i plasirao se prvi put u Evroligu.

Prosječno je bilježio 12,5 poena i šest skokova po utakmici, a posebno se istakao u četvrtfinalu Evrokupa protiv ekipe Budućnosti, kada je proglašen i za MVP te runde takmičenja.

Tokom dva mjeseca provedenih u Makabiju odigrao je pet evroligaških utakmica, s prosjekom od 7,4 poena, 3,4 skoka i 0,6 asistencija. Najbolju partiju prikazao je protiv kluba u kome je nekada igrao – Crvene Zvezde. Crveno-bijelima je ubacio 16 poena, uz to četiri uhvaćene lopte i dve asistencije.