Real i Modrić produžuju saradnju

MODRIC_
picture source: https://www.realmadrid.com

Luka Modrić i naredne sezone će nositi dres Real Madrida, iako mu ugovor vrijedi do kraja sezone, ali kako prenosi  “MadridistaReal”, igrač i klub su saglasni u tome da produže saradnju, a u narednim danima se samo očekuje da najbolji igrač svijeta iz 2018. godine stavi potpis na novi ugovor.

Poznata je politika Real Madrida da starijim igračima daje ugovor na samo godinu dana, pa će tako Modrić potpisati ugovor do ljeta 2023. godine i ostati na Santijago Bernabeu.

Modrić je član Real Madrida od ljeta 2012. godine kada je stigao iz Totenhema, a u ovom klubu je osvojio sve što se može osvojiti.

S Real Madridom je po četiri puta bio prvak Evrope i svijeta, dva puta na krovu Španije, uz jedan trofej španskog Kupa, te po tri trofeja u španskom i UEFA-inom Superkupu. Za Real Madrid je odigrao ukupno 411 utakmica postigavši pritom 28 golova uz 66 asistencija.

Luka Modrić je karijeru počeo u rodnom Zadru, 2002. godine prešao u Dinamo Zagreb, a jednu sezonu odigrao je na posudbi i u Zrinjskom, te u Interu iz Zaprešića. 2008. godine je prešao u Tottenham, odakle njegova karijera kreće uzlaznom putanjom.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 146 utakmica i postigao 20 golova, a najveći uspjeh mu je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.