Bomba odjeknula Apeninima

delantero-de-la-fiore
picture source: https://www.fcbarcelonanoticias.com

Dušan Vlahović je definitivno novi igrač Juventusa, jer je Fiorentina pristala da proda Srbina i očekuje se samo zvanični potpis, prva javlja “Sport Italija”, ali i ostali mediji na Apeninima.

Dva kluba su se našla na sumi od 67.000.000 eura, dok će “ljubičasti” inkasirati još 3.000.000 kroz bonuse kada srpski as zaigra za “staru damu”.

Ruku na srce, to je nešto manje nego što je Fiorentina u prvi mah odredila kao cijenu ispod koje neće ići – 80.000.000 eura. Međutim, kako se bliži kraj zimske pijace, tako je nervoza na Artemio Frankiju rasla, jer je Viola željela sada, a ne na ljeto, da proda Vlahovića, dok još drži visoku cijenu.

Da je Vlahović ostao do ljeta, a dugo se tvrdilo da mu je takav plan, bila bi mu i cijena manja, jer bi to bio posljednji trenutak Fiorentini da nešto zaradi od njegovog transfera,  a, onda su i pregovarači sa druge strane manje izdašni.

Prva ponuda koju je Juventus najprije poslao put Firence je bila 30.000.000 eura plus Dejan Kuluševski, ali “ljubičasti” nisu htjeli pristati na to jer žele transfer bez trampe, doplate, procenata.

Možda bi nekim drugima klub sa Artemio Frankija izašao u susret, dao neki popust, ali Juventusu ne. Navijači Fiorentine organski ne podnose Juventus, vide ga kao smrtnog neprijatelja od dana kada im je odveo Roberta Bađa, iako ga je uredno platio za rekordnu sumu tada u svjetskom fudbalu.

Zato poslije svega ni Dušana neće dočekati torta i cvijeće kada sledeći put, u crno-bijelom dresu, dođe u Firencu, a sa uvredama i prijetnjama su već počeli.

Naime, kako su mediji potvrdili vijest, brzo je stigao odgovor najvatrenijih navijača Fiorentine, koji su po gradu postavili uvrijedljive transparente na račun Vlahovića.

Ni tjelohranitelji te neće spasiti. Ciganine, gotov si – piše na jednom!

– Vlahoviću, go*naru! Ciganine! “Poštovanje se ne zarađuje samo golovima, Vlahoviću grbavo go**o – stajao je transparent navijača okačen ispred stadiona.

Konačno je došao kraj priči koja nije silazila sa naslovnih strana svih medija i završila se baš onako kako je srpski reprezentativac želio, a to je da opet nosi crno-bijeli dres.

vlahovic-juve