Jokić ponizio šampiona, uz kolo na poluvremenu (VIDEO)

jokić-backs
picture source: https://www.klix.ba

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl učinak od 18 poena i 15 asistencija u pobjedi Denvera na gostovanju kod Milvokija 136:100.

Izabranici Majka Melouna zabilježili su i peti uzastopni trijumf, a najnovija “žrtva” bili su aktuelni šampioni NBA lige, ekipa Milvoki Baksa, koje su počestili sa terena ubjedljivim trijumfom, a Jokić je bio nadomak novog tripl-dabl učinka.

Srpski centar na parketu je proveo nešto više od 28 minuta, za koje je ostvario 18 poena, devet skokova, 15 asistencija i tri ukradene lopte, šutirao je  5/5 za dva i 2/4 za tri poena, a uz to je imao i jednu rampu i tri ukradene lopte.

Ovo je drugi put u istoriji da je neki centar u NBA ligi za manje od 30 minuta zabilježio najmanje 15 asistencija, a jedini koji je to prethodno uspio da uradi 2018. godine bio je isto Jokić.

Raspoloženi u redovima Denvera bili su i Gordon koji je postigao 24 poena, kao i Moris sa 18 i Barton sa 15 ubačenih poena.

Kod Milvokija istaknut je bio samo Janis Adetokumbo koji je meč završio sa 29 poena, Holidej je ubacio 14, a Portis i Alen po 11 poena.

Denver je došao do 28. pobjede i uz 21 poraz zauzima peto mjesto na tabeli Zapadne konferencije.

Milvoki ima učinak od 31 pobjede i 21 poraza, što ih svrstava na peto mjesto na Istoku.

Ono što možemo još izdvojiti za ovaj meč je bio nastup folklorne grupe naših iseljenika, koja je izašla na parket dvorane Baksa i zaigrala kolo, u sklopu “Večeri obilježavanja srpske tradicije” koju je NBA šampion organizovao.