Nevjerovatna fudbalska priča s Robertom Karlosom u glavnoj ulozi

1_Roberto-Carlos
picture source: https://www.sportbible.com

Pomalo nevjerovatna fudbalska priča desila se posljednjeg dana prelaznog roka, a mi ćemo ponovo imati priliku da na terenu vidimo legendarnog Roberta Karlosa.

Iako je odavno slavni Brazilac okončao karijeru, jedna nagradna igra mu je omogućila da ponovo obuje kopačke i izađe na fudbalski teren.

On će igrati za amaterski klub u Engleskoj “Bik u štali” (The Bull in the Barne), a priča koja slijedi zaista je spektakularna i nesvakidašnja.

Naime, navijači ovog kluba su osvojili nagradnu igru za fudbalsku legendu koja će biti dio njihovih startnih 11. Tombola je bila sprovedena preko Ibej platforme, sastojala se od kupovine učešća od pet funti i odabira potpisivanja “galaktikosa”, a kapiten tima je u intervjuu za BBC istakao:

Trener nam je jednog petka po podne poslao poruku da smo pobjedili i niko mu nije vjerovao. Mislili smo da nam se smije. Te noći sam izašao i u subotu sam se probudio sa laganom glavoboljom.  Mobilni telefon bio je pun poruka: “Da li je to istina o Robertu Karlosu?” Tada sam samo pomislio: “To ne može biti istina, to je morao biti san“.

Klub “Bik u štali” želi da povratak velike fudbalske zvezde bude zanimljiv, pa se planira da se igra na drugom terenu.

Planirali smo da igramo na drugom mjestu jer je parking veoma mali – poručili su iz ovog kluba.