EUROBASKET : Orlovi očekivano udaraju dalje

Srbija-Mađarska
picture source: http://mondo.rs

Reprezentativci Srbije u današnjoj utakmici savladali su Mađare u osmini finala i ovim potezom rezervisali okršaj sa Italijanima.

Uvodnih 6 minuta ‘Orlovi’ su pokazali superiornost na terenu i time osigurali ulaz u sledeću fazu – četvrtfinale Eurobasketa. Đorđevićevi momci su bez većih problema ušli među 8 najboljih na kontinentu.

Nakon furiozniog starta srpske reprezentacije Mađari su uprli prst u na ofanzivu tima Srbije i pogodili čak 12 trojki. U prvoj i trećoj četvrtini selekcija Srbije donijela je potpunu dominaciju i u jednom trenutku vođstvom od 17 poena opravdala Đorđevićeva očekivanja. Međutim, druga i četvrta dionica zatresle su mrežu Srbije za 50 poena, pa se selektor sigurno držao za glavu.

Ipak, Srbija je ovu utakmicu okončala rezultatom 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25). Do četvrtfinala su je doveli Bogdanović i Kuzmić sa 17 poena i Mačvan i Marjanović sa 14 poena. U borbi Mađarske ovaj put bio je spriječen Hanga pa je ostao samo sa jednim dok je Zorlan Perl završio utakmicu noseći 22 poena.

Susret reprezentacija Italije i Srbije na programu je u srijedu.