Baloteli u vrhu zarade od sponzorskog ugovora

baloteli
picture source: https://www.theneweuropean.co.uk

Karijera Marija Balotellija prethodnih godina je bila u velikom padu, a iskusni napadač trenutno je član turskog Adana Demirspora, ali je godinama unazad lutao i nije mogao da se smiri na jednom mjestu.

Međutim, iako su najbolji dani iza njega, Baloteli je u jednoj kategoriji među samom elitom svjetskog fudbala.

Trenutno, Super Mario ima jedan od najunosnijih sponzorskih ugovora na svijetu, jer njegov ugovor s Pumom donosi mu 60 miliona eura, odnosno šest miliona eura godišnje.

Ovaj ugovor Baloteli je potpisao na vrhuncu karijere 2014. godine i ugovorom je vezan još dvije godine, ali ovaj proizvođač sportske opreme već je odlučio da ugovor neće biti produžen.

Baloteli je uzeo ogroman novac od ovog proizvođača u proteklim godinama, a ispred njega po vrijednosti ugovora je sama elita svjetskog fudbala. Nejmar na godišnjem nivou uzima najviše novca, jer njemu Puma plaća nešto više od 27 miliona eura po godini, a ukupan ugovor iznosi preko 400 miliona.

Lionel Mesi ima doživotni ugovor s Adidasom vrijedan 21 milion eura po sezoni, Kristijano Ronaldo s Nikeom ima ugovor koji mu donosi 18 miliona eura godišnje, a ispred Balotellija po vrijednosti ugovora još je samo Kilian Mbape kojem Nike plaća 17 miliona eura po godini.

Baloteli je u bogatoj karijeri promijenio veliki broj klubova, počeo je u Interu, igrao je za Mančester Siti, Milan, Liverpul, Nicu, Marsej, Brešu i Moncu.

U Turskoj je od ljeta prošle godine i odlazak u Adana Demirspor se pokazao kao pravi potez, jer igra sjajno i dobio je poziv u reprezentaciju Italije.