Partizanov ispit u Evrokupu

partizankk
picture source: https://kkpartizan.rs

Poljski Šlonsk i Partizan danas od 18:45h igraju meč 16. kola Evrokupa, a crno-bijeli jurišaju ka ovjeri drugog mjesta u grupi.

U Vroclav je crno-bijela ekspedicija stigla u jučerašnjim prepodnevnim satima, a konačnu pripremu pred okršaj sa pretposljednjom ekipom grupe imala je sinoć na šuterskom treningu u čuvenoj “Dvorani stogodišnjice”, koja se nalazi pod zaštitom Uneska.

Mada je u dosadašnjih 14 kola poljski tim ostvario samo tri pobjede, izabranicima Željka Obradovića su se u beogradskoj “Štark areni” prikazali kao tvrd orah koji su uspijeli da slome tek na samom kraju susreta pogocima Nemanje Dangubića. I pored toga što je od te utakmice prošlo više od tri mjeseca, stratega “valjka” to ne zavarava, pošto je svjestan da će do 11. pobjede u takmičenju njegova ekipa stići samo ako nivo energije i koncentracije bude kao iz prethodna tri meča.

Činjenica da smo igrali težak meč u Beogradu iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici. Da shvatimo da u oba takmičenja koja igramo nema slabog protivnika, bez obzira na plasman. Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbranu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije za pripremu ovog duela. Sve ostalo manje-više znamo i potrebno je da odigramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobjedimo – istakao je Obradović.

Ono što najviše može da raduje trenera Obradovića pred današnji duel je to što će imati cijeli igrački kadar na broju, a u meču sa Igokeom su udarce dobili Balša Koprivica i Jam Madar, zbog čega su ranije otišli put svlačionice, a dodatni pregledi pokazali su da se srećom ne radi o ozbiljnim povredama, pa će se tako obojica večeras naći na parketu.