Zvezda dočekuje Krku

krka-zvezda
picture source: https://www.b92.net

Evroligaško gostovanje u Berlinu, košarkaši Crvene Zvezde bi trebalo da ostave po strani i usredsrede se na prvi sledeći izazov koji nosi ime – Krka, koji crveno-bijelima gostuju danas, u okviru 24. kola regionalne ABA lige dočekuju slovenačku ekipu.

Sigurno da su misli svih u timu sa Malog Kalemegdana posvećene trci za top-osam Evrolige, međutim isto tako su svjesni da na skali važnosti primarno mjesto drži bitka u jadranskom takmičenju, gdje žele da zadrže lidersko mjesto na tabeli pred plej-of.

S obzirom na to da Krki predstoji grčevita borba za opstanak u elitnom rangu, ne bi trebalo da četa Dejana Radonjića potroši mnogo znoja i energije pred odlučujuću sedmicu u Evropi. Međutim, da nipošto olako ne bi smijeli da prilaze današnjem duelu pokazuje ishod prvog ovosezonskog duela odigranog u Novom Mjestu, u kojem su crveno-bijeli praktično dobili izgubljeni meč pogotkom Nikole Kalinića sa slobodnog bacanja, nakon tehničke greške koju je zaradio trener Damjanović  (70:71).

Jesmo favoriti, ali dobro je prisjetiti se prve utakmice koja nam je bila jedno od najtežih gostovanja ove sezone. Zato želimo da odigramo motivisano i ozbiljno od starta, da opravdamo ulogu favorita i dođemo do pobjede za početak još jedne vrlo teške nedelje i dva evroligaška gostovanja koja nam slijede protiv Bajerna  i Žalgirisa  – istakao je trener Radonjić.

Ponovo će van stroja biti kapiten Branko Lazić i Ostin Holins, koji se još oporavljaju od povreda, ali njihovo odsustvo ne bi trebalo da bude preveliki hendikep u sudaru sa posljednjeplasiranim timom lige.